Ingezonden persbericht

TypicalMedia introduceert DVD-ROM met typisch Hollandse foto's

750 professionele foto's van Nederland voor vrij gebruik

HENGELO, 20050825 -- Op 22 augustus 2005 introduceerde uitgeverij TypicalMedia een DVD-ROM met 750 rechtenvrije foto's van Nederland onder de naam 'TypischHolland Professional'. Met het product, dat geschikt is voor PC en Mac, richt TypicalMedia zich op creatieven die gebruik maken van (stock)foto's in hun producties. Alle foto's zijn recent gemaakt en niet eerder gepubliceerd.


Foto's van bekende Nederlandse plaatsen en onderwerpen
Remco Ahne, eigenaar van TypicalMedia: "De meeste stockfotocollecties bevatten voornamelijk Amerikaans georiënteerde beelden of foto's van buitenlands aandoende locaties en onderwerpen. Dat voldoet vaak niet als een ontwerp voor de Nederlandse markt is bedoeld. Daarom hebben we een aantal fotografen het land in gestuurd om zoveel mogelijk Nederlandse plaatsen en onderwerpen te fotograferen. Van de kaasmarkt in Alkmaar, files op de A12 en vakwerkhuizen in Zuid-Limburg."

Direct te gebruiken en rechtenvrij
Alle 750 foto's zijn in drie formaten, waaronder A4-formaat, op de DVD-ROM opgeslagen. Daardoor zijn ze direct inzetbaar voor hoge kwaliteit drukwerk, maar ook voor presentaties en websites waarvoor een lagere resolutie beter bruikbaar is. Alle foto's zijn volledig rechtenvrij en te bewerken naar eigen inzicht. Het maakt dan ook niet uit in welke oplage of in welk formaat de foto's worden toegepast. Voor gebruik hoeft geen toestemming gevraagd te worden en de foto's kunnen in alle gangbare softwarepakketten gebruikt worden.

Betaalbare fotografie met introductiekorting
Stockfoto's en fotocd's zijn vaak kostbaar en er worden vaak beperkingen aan het gebruik gesteld. Remco Ahne: "Het gebruik van stockfoto's vormt daardoor voor veel bedrijven een drempel. Wij vinden dat stockfotografie makkelijker toegankelijk moet worden. Daarom bieden wij nu een betaalbare collectie rechtenvrije foto's van hoge kwaliteit, zonder gebruiksbeperkingen." De DVD-ROM met 750 foto's van Nederland kost ¤ 199 en tot 30 november profiteren klanten van ¤ 50 introductiekorting. 'TypischHolland Professional' is vanaf 22 augustus verkrijgbaar via www.typischholland.nl.