Gemeente Doetinchem

Gemeenteraad wil verder met burgemeester Horselenberg


-26 augustus 2005-
De gemeenteraad van Doetinchem beveelt Margreet Horselenberg aan als burgemeester van de gemeente Doetinchem. Dat is de uitkomst van een urenlange vergadering die vannacht achter gesloten deuren plaatsvond.

Rond 5.30 uur vanochtend gaf Henk Wubbels als vice-voorzitter van de raad een korte verklaring. De gemeenteraad heeft besloten de huidige waarnemend burgemeester Margreet Horselenberg bij minister Remkes van Binnenlandse Zaken aan te bevelen als kandidaat voor het burgemeesterschap. Vanwege het vertrouwelijke karakter van de vergadering werden geen nadere mededelingen gedaan.

Margreet Horselenberg is sinds 1 september 2000 burgemeester van Doetinchem. Als gevolg van de fusie van Doetinchem en Wehl, is zij op 1 januari 2005 aangesteld als waarnemend burgemeester in de nieuwe gemeente Doetinchem. In de procedure rond de benoeming van een nieuwe burgemeester koos de gemeenteraad op 17 maart 2005 voor een open sollicitatieprocedure. Dat houdt in dat ook andere kandidaten dan de zittende burgemeester konden solliciteren naar het burgemeesterschap. Half mei maakte waarnemend commissaris van de koningin Hans Esmeijer bekend dat er één kandidaat heeft gesolliciteerd.