Ingezonden persbericht


Novell maakt wereldwijde beschikbaarheid bekend van de ZENworks 7 Suite

Nieuwste versie van onderscheiden productsuite voor multi-platform systeembeheer onder Linux

Amsterdam - 26 augustus 2005 - Novell maakt vandaag de wereldwijde beschikbaarheid bekend van de Novell(R) ZENworks(R) 7 Suite, de eerste oplossing voor totaal systeembeheer dat de gehele levenscyclus van Linux* systemen automatiseert. Hierbij kunnen Windows werkstations vanaf een Linux platform worden beheerd. Novell ZENworks zorgt voor automatisering en regulering van bedrijfsprocessen en IT-beheerprocessen voor de volledige levenscyclus van desktops en laptops, servers en handheld apparatuur. Dit betekent concrete winst op het gebied van kosten, beveiliging, naleving van regels en voorschriften, en een maximaal rendement van IT-investeringen.

"Wij hebben Novell ZENworks onlangs geïmplementeerd omdat nu duidelijk is dat Linux door Novell als een serieus platform wordt beschouwd. We zien al dat het beheer en de inzet van onze desktop computers heel wat eenvoudiger is geworden', aldus Richard Kebo, manager network services voor het Clovis Unified School District. "Voor ons is ZENworks 7 een geweldige oplossing voor het beheer van onze Windows en Linux systemen. Ik ben er dan ook zeker van dat we ook bij de aanstaande migratie naar Novell Linux Desktop veel profijt van deze oplossing zullen hebben."

In een recent rapport van IDC** wordt een voorbeeld genoemd van een organisatie die met behulp van ZENworks Linux Management het systeembeheer aanzienlijk eenvoudiger heeft zien worden en waar het technisch personeel nu veel minder tijd kwijt is aan routine onderhoudswerk. Wat vroeger een tijdrovende bezigheid was, neemt met ZENworks minder dan een uur in beslag. Dit komt in de praktijk neer op een tijdsbesparing van 87,5 procent. Het rapport bevestigt ook de eerdere bevindingen van IDC dat ZENworks in een ROI-periode (Return On Investment) van gemiddeld drie jaar een rendement oplevert van 1.012 procent en zichzelf in minder dan 100 dagen terugbetaalt. Bovendien was bij de organisaties die in het rapport werden vermeld sprake van een reductie van downtime met gemiddeld 73 procent.

De mogelijkheid tot beheer van Windows werkstations vanaf een Linux server betekent dat volledig gebruik kan worden gemaakt van de flexibiliteit, het vermogen, de beveiligingskracht en de schaalbaarheid van Linux. Het is een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor systeembeheer vanaf een Windows server vanuit zowel het oogpunt van efficiëntie als vanuit kostenperspectief. Bovendien is snelle en eenvoudige implementatie van Linux in de IT-omgeving mogelijk met de capaciteit voor beheer over de volle levenscyclus. Hierdoor worden de totale kosten voor IT-operaties teruggebracht.

"Als het gaat om systeembeheer, hebben moderne ondernemingen te maken met de extra uitdaging van een dynamische en veelvormige IT-structuur die uit meerdere platforms bestaat en waar ook mobiele apparatuur deel van uitmaakt', aldus Fred Broussard, research manager bij IDC. "Tel daarbij op de externe systeembedreigingen in de vorm van virussen of software-audits, en het is duidelijk dat IT-afdelingen onder toenemende druk staan. Risicobeheersing is daarbij een van de prioriteiten en oplossingen als ZENworks maken systeembeheer binnen een complexe onderneming gewoon een stuk eenvoudiger. Een groot deel van de beheerwerkzaamheden wordt volledig geautomatiseerd en dat betekent ook een forse reductie van overheadkosten."

Volgens David Litwack, senior vice president en general manager identity and resource management bij Novell, komen steeds meer organisaties over de hele wereld tot het besef dat een IT-omgeving zich constant blijft ontwikkelen. "Juist daarom is het zo belangrijk dat wij nu ook volwaardige systeembeheercapaciteit kunnen bieden voor het Linux platform. Wij geven organisaties de middelen die ze nodig hebben om te functioneren in een heterogene IT-wereld."

Meer informatie over Novell ZENworks 7 is te vinden op http://www.novell.com/zenworks.

** 'Managing Linux Operational Costs', Fred Broussard and Al Gillen, July 2005

Novell

Novell, Inc. (Nasdaq: NOVL) is een toonaangevende leverancier van infrastructuursoftware en â¤'services met meer dan 50.000 klanten in 43 landen. Novell heeft meer dan 20 jaar ervaring met oplossingen voor datacenters, werkgroepen en desktops. De 6.000 medewerkers, 5.000 partners en supportcenters van Novell over de hele wereld stellen alles in het werk om in te spelen op de eisen en wensen van de klant op het gebied van identiteitsgeoriënteerde computer- en Linux-oplossingen. Door software en ondersteuning voor commerciële en open-source-software aan te bieden creëert Novell extra flexibiliteit en keuzemogelijkheden voor lagere gebruikskosten. Voor meer informatie over Novell kunt u terecht op http://www.novell.com.

Novell en ZENworks zijn wettig gedeponeerde handelsmerken van Novell Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. SUSE is een handelsmerk van SUSE LINUX Products, een Novell onderneming. *Linux is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Linus Torvalds Inc. Windows is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie en/of de aanvraag van een testproduct kunt u contact opnemen met:

Text 100 BV, Dennis Doodeman Tel: 020 5304345

E-mail: dennis.doodeman@text100.nl