Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


26 augustus 2005


ELBURG - Fietser gewond door aanrijding


Een 14-jarige fietser uit Elburg raakte donderdagmiddag (25/08) op de Hellenbeekstraat/Vackenordestraat gewond door aanrijding met een 19-jarige plaatsgenoot in een auto. De fietser reed over de Vackenordestraat en verleende rond 16.00 uur op het kruispunt geen voorrang aan de automobilist. De auto schepte de jongen die met zijn hoofd tegen de voorruit kwam. Een ambulance vervoerde hem naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.


PUTTEN - Elf bestuurders in de fout


Elf bestuurders kregen donderdag (25/08) in het centrum van Putten een boete wegens fout parkeren. De politie controleerde onder anderen in de Dorpsstraat en op het Kerkplein. Acht autobilisten hadden geen parkeerschijf aangebracht, één had buiten een vak geparkeerd, een andere automobilist stond langs een gele streep en van een automobilist was de aanvangstijd van de parkeerschijf verstreken.


HULSHORST - Automobilist verliest controle over het stuur


Een 55-jarige automobilist uit Hellevoetsluis verloor donderdagmiddag (25/08) op de A28 de macht over het stuur en botste tegen de vangrail. Personeel van een surveillanceauto van de politie zag rond 15.30 uur de brokstukken van een auto tegen de vangrail aan liggen. De bestuurder en een passagier klaagden beiden over pijn in de borst. Ambulancepersoneel onderzocht hen en zij hoefden niet naar het ziekenhuis.


NUNSPEET - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (26/08) op de Ds. De Bouterlaan een 18-jarige automobilist uit Hulshorst aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag dat de man woensdagmorgen vroeg rond 01.00 uur een inrijverbod negeerde en tegen het verkeer in reed en hield hem aan. De politie constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had en bovendien bleek zijn apk verlopen te zijn. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6. Dit leverde hem een rijverbod en een boete op.


HARDERWIJK - Meisje gewond door aanrijding


Een 11-jarig meisje uit Harderwijk raakte donderdagmiddag (25/08) op de Verkeersweg gewond door aanrijding met een 77-jarige automobilist uit Harderwijk. Het meisje stapte rond 15.50 uur uit de bus en stak zonder te kijken via de voorzijde van de bus de weg over. De automobilist kon het meisje niet meer ontwijken en reed haar aan. Zij kwam met haar hoofd tegen de voorruit aan. Een ambulance vervoerde haar naar het St. Jansdalziekenhuis waar een lichte hersenschudding werd geconstateerd.


HARDERWIJK - Automobilist onder invloed


De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (26/08) op het P. C. Hooftplein een 24-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 01.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,9.
De man is een boete opgelegd.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --