3 e persbericht van vrijdag 26 augustus 2005

Eindhoven 26-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met drugs aangehouden

De politie heeft vrijdagavond rond 20.30 uur op de Emmasingel een man van 27 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij zou daar kort daarvoor drugs te koop hebben aangeboden aan twee mensen. Die gaven dat door aan surveillerende agenten, waarna de man door de agenten werd gefouilleerd. Hij bleek enkele cachetjes met vermoedelijk heroïne bij zich te hebben. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Helmond: Bromfietser gewond bij aanrijding

Een 19-jarige Helmondse bromfietser is vrijdagavond rond 18.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Dorpsstraat. Hij kwam daar in botsing met een auto die werd bestuurd door een 79-jarige vrouw uit Helmond. De toedracht van de aanrijding wordt door de politie onderzocht. De bromfietser is naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft waarschijnlijk een been gebroken. De vrouw liep geen letsel op.

Waalre: Getuigen van woninginbraak gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak van donderdagochtend in een woning aan het Baron van Wijnbergenplantsoen. De bewoners werden rond 5.00 uur wakker en zagen een onbekend aantal mannen in de woning. Er ontstond een schermutseling tussen bewoners en inbrekers, waarna deze er vandoor gingen. De daders zijn gevlucht in de richting van Aalst. De politie zoekt mensen die donderdag rond 5.00 uur iets verdachts hebben gezien in de buurt van het Baron van Wijnbergenplantsoen. Zij worden verzocht te bellen met de recherche in Valkenswaard via 0900-8844.

Best: Rijbewijs snelheidsovertreder ingenomen

De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een man van 27 jaar uit het Overijsselse Wierden. Een politieman zag rond 14.15 uur tijdens een verkeerscontrole dat de man met hoge snelheid over de NCB Weg in Best en de Hoberglaan in Son reed. Ook haalde hij daar een aantal autos in dat daar niet mag. De man bereikte met zijn bedrijfsauto een gecorrigeerde snelheid van 119 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Tegen de man is ook proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Man aangehouden na bedreigen plaatsgenoot

De politie heeft vrijdagavond rond 19.15 uur een man van 51 jaar uit Veldhoven aangehouden op de Korhoen. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 18.00 uur op de Patrijs een 54-jarige plaatsgenoot met de dood heeft bedreigd. Deze deed daarvan aangifte bij de politie. De mannen zijn bekenden van elkaar. De aanleiding voor de bedreiging ligt in de privé-sfeer. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Verdachte van poging winkeldiefstal aangehouden

De politie heeft vrijdagavond rond 18.30 uur op de Koppelstraat een 45-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou kort daarvoor hebben geprobeerd een fototoestel weg te nemen uit een winkel aan de Koppelstraat. Het personeel had dat in de gaten, waarop de man wegliep. De personeelsleden zijn achter hem aangegaan en hebben de man, samen met een andere winkelier, kunnen aanhouden en overdragen aan de gewaarschuwde politie. De man wordt ervan verdacht dat hij begin juli uit dezelfde winkel wel een fotocamera heeft weggehaald. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.