Gemeente Noordwijk

KERKELIJKE INZEGENING HUWELIJK PRINS PIETER-CHRISTIAAN EN ANITA VAN EIJK IN NOORDWIJK

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft bekend gemaakt dat de kerkelijke inzegening van het huwelijk van Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk plaatvindt op zaterdag 27 augustus 2005 in de Grote of St. Jeroenskerk in Noordwijk.

De prins is de derde zoon van Prinses Margriet en de heer Pieter van Vollenhoven.Namens het gemeentebestuur zegt loco-burgemeester G. van Duin zeer verheugd te zijn met de keuze van het prinselijk paar voor Noordwijk. De Grote of St. Jeroenskerk en omgeving staan volgens hem garant voor een sfeervolle en stijlvolle feestelijke gebeurtenis. De hervormde kerk vormt het monumentale middelpunt van de historische dorpskern van Noordwijk-Binnen. Het gebouw dateert in zijn huidige vorm van 1450, de toren stamt uit de dertiende eeuw. De rust van het schilderachtige Noordwijk-Binnen is voor vele bezoekers van Noordwijk een verrassende aanvulling op de mondaine badplaats en het internationale congrescentrum Noordwijk aan Zee.

Het gemeentebestuur zal in samenwerking met de
Rijksvoorlichtingsdienst en de Dienst Koninklijk Huis terstond de voorbereidingen in gang zetten om het paar en haar gasten waardig en veilig te ontvangen.

Het burgerlijk huwelijk wordt voltrokken op donderdag 25 augustus in Apeldoorn. De trouwplechtigheid zal die dag plaatsvinden in Paleis Het Loo.


---

Noordwijk, 9 juni 2005
Middelen/Communicatie, Eelco Kranenburg, tel. 071-3660451/06-51659858

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 09-06-2005