TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 16-06-2005

Ron boszhard nieuwe presentator z@ppsport

TROS-coryfee Ron Boszhard is de nieuwe presentator van het enige sportprogramma voor de jeugd: Z@ppsport. Hij volgt Barbara Barend op, die gekozen heeft voor een toekomst bij RTL Nederland. De presentator maakt zijn 'sportdebuut' tijdens de Z@pp Zomerspelen op zaterdag 27 augustus. Daarna presenteert hij vanaf 10 september iedere zaterdag en zondag Z@ppsport op Z@ppelin/Z@pp.

Boszhard: "Ik vind het heel leuk om weer een programma met en voor kinderen te maken. En het is een uitdaging om een sportprogramma te presenteren. Ik heb er heel veel zin in, zeker met zo'n geweldig team. Hopelijk wordt het programma net zo leuk als dat van mijn voorgangster."

Afgelopen seizoen presenteerde Ron het familieprogramma 'Sterretjes', waarin vier kindjes afzonderlijk een lied zingen van een bekende Nederlandse zanger of zangeres. De presentator maakt al sinds 1996 programma's voor de TROS. Hij presenteerde het spel 'Match & Win', het toeristische programma 'Verrassend Nederland' en 'Spel zonder Grenzen'. Ook was hij één van de vaste panelleden in het woordspelletje 'Rappatongo' en reikte hij enige tijd de 'straatprijs' uit voor de 'Postcode Loterij Live!' In 2000 nam hij de presentatie van 'De Leukste Thuis' over van Linda de Mol en toerde hij dat jaar door het land met het theaterprogramma 'Pluk de Lach'.

Uiteraard is Boszhard met name bekend van het amusementsprogramma 'Pluk de Dag', waarvoor hij in mei 2003 een prestigieuze Bronzen Roos van Montreux in ontvangst mocht nemen. En hij presenteerde de afgelopen twee jaar, naast De Leukste Thuis, ook het kookprogramma '1000 Seconden', samen met meesterkok Ad Janssen.

Julius Minnaar, directeur Media en Financiën: "TROS heeft alle vertrouwen in Ron als opvolger van Barbara. Uiteraard betreuren wij het vertrek van onze talentvolle presentatrice Barbara Barend, maar wensen haar hierbij alle succes bij RTL Nederland."




TROS