Gemeente Hengelo

Orkest van het Oosten en Rabotheater brengen rockopera Barcelona op Marktplein

Primeur: slotconcert Amsterdamse Uitmarkt eerst op Hengelos Marktplein

Op zaterdag 27 augustus speelt het Orkest van het Oosten Freddy Mercurys wereldberoemde rockopera Barcelona op het Marktplein in Hengelo. Dit stuk is geprogrammeerd als slotact van de Amsterdamse Uitmarkt op zondag 28 augustus. Het orkest treedt aan in grote bezetting en wordt voor de gelegenheid uitgebreid met een vijf man sterke band en een koor. Het openluchtconcert wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Hengelo en is gratis toegankelijk.

De rockopera Barcelona is oorspronkelijk door Queen-voorman Freddy Mercury geschreven voor de door hem bewonderde Catalaanse sopraan Montserrat Caballé. Het Orkest treedt aan in grote bezetting en wordt voor de gelegenheid uitgebreid met een vijf man sterke band onder leiding van Mario Previti, die ook het oorspronkelijke symfoniearrangement voor Barcelona heeft gearrangeerd, en met een koor van 16 zangers en zangeressen. Dirigent is Martin Panteleev, en de zang-soli zijn in uitstekende handen bij Karin ten Cate (sopraan) en Sune Hjerrild (tenor).

Het Orkest van het Oosten brengt naast Barcelona ook het bekende Queen-nummer Bohemian Rhapsody en de Carmen Suite van George Bizet ten gehore. Het concert van het Orkest van het Oosten begint om 21.00 uur.

Het voorprogramma wordt verzorgd door het Twents Jeugd Symfonie Orkest, o.l.v. Mechteld Lindeboom. Zij spelen onder meer een compositie van hun eigen hoboïst Teun Bonenkamp.

Het Twents Jeugd Symfonie Orkest begint om 20.00 uur.

Het concert is gratis toegankelijk. Er zullen zowel zit- als staanplaatsen zijn. De organisatie is in handen van het Rabotheater en het concert wordt financieel en organisatorisch ondersteund door de gemeente Hengelo, die een bijdrage van 30.000,= geeft, en de Stichting Stadsmarketing Hengelo.

Verplaatsing markt

Al op donderdag 25 augustus wordt begonnen met de opbouw van het podium en de tribunes. Op zaterdagmiddag 27 augustus wordt er gerepeteerd. Dit betekent dat de zaterdagmarkt van 27 augustus zal worden verplaatst naar het parkeerterrein aan de De Wetstraat. Inmiddels zijn ook alle individuele marktkooplieden schriftelijk door het college van B&W op de hoogte gesteld.

Programma

20.00 uur Aanvang voorprogramma door Twents Jeugd Symfonie Orkest

F.Schubert - Die Unvollendete, deel 1 adagio-allegro moderato

T. Bonenkamp - Symfonie nr. 2, deel 1 allegretto

Cl.M. Schonberg - Les Miserables -Musical highlights

H.Shore - Lord of the Rings- The two towers

21.00 uur Aanvang concert Orkest van het Oosten

George Bizet - Carmen Suite

Freddy Mercury - Barcelona

Freddy Mercury - Bohemian Rhapsody