Dutch Finals in Drachten, strijd om de laatste punten

Zaandam, 11 augustus 2005 - In het weekend van 27 en 28 augustus wordt met de Dutch Finals in Drachten het Nederlands dragrace-seizoen op spectaculaire wijze afgesloten. De laatste kans om de nationale en internationale dragrace-elite in eigen land aan het werk te zien. In alle klassen moeten de beslissingen in de kampioenschappen nog vallen zodat een strijd om fracties van seconden tegemoet kan worden gezien. Naast alle nationale klassen is er ook een ronde voor de Euroserie Super Twin Top Gas in het programma opgenomen. Deze Europese titelstrijd bevindt zich in een beslissend stadium en brengt een sterk internationaal deelnemersveld aan de start. Het wordt dus weer twee dagen genieten van burn outs en supersnelle 'side by side' runs over de ¼ mijl van Drachten.

Nog maar net bekomen van de zo succesvol verlopen en druk bezochte MPM Internationals is het alweer tijd voor de laatste dragrace van dit seizoen op Nederlandse bodem. Naast alle Nederlandse teams heeft 'het snelste stukje asfalt van Nederland' weer een onweerstaanbare aantrekkingskracht op vele buitenlandse rijders. Een recordaantal inschrijvers heeft zich dan ook al aangemeld. Tijdens de Dutch Finals komen zowel bij de auto's als de motoren alle nationale dragrace-klassen aan de start. Bij de auto's varieert dit van de 'streetlegal' Streetmachines tot de Pro Modified-doorslammers. In deze laatste klasse komen auto's aan de start met bijna 2.000PK onder de 'motorkap'. Tijdens de MPM Internationals legde Kent Trenneman de 1/8 mijl af in 4,20 seconden, een nieuw persoonlijk record. Zelfs in eigen land was de Zweed nog niet sneller. Bij de motoren loopt het startveld uiteen van Streetbikes tot de ultieme nitro-gestookte Top Fuel Bikes. In nagenoeg alle klassen moeten de beslissingen om de nationale titels nog vallen. Er kan dan ook een uiterst spannende en spectaculaire strijd tegemoet worden gezien waarbij fracties van seconden de doorslag zullen geven wie zich uiteindelijk kampioen mag noemen.

Op beide dagen kan vanaf 10.00 uur worden genoten van volop actie op de dragstrip. De wedstrijden kunnen worden gevolgd vanaf tribunes die een fraai uitzicht geven over de gehele lengte van de baan. Tribuneplaatsen kosten slechts EURO 5,-- (VIP-tribune) respectievelijk EURO 2,50. Kraampjes met allerhande artikelen zorgen voor de nodige afleiding terwijl er met diverse attracties ook aan de kleintjes is gedacht.

In Drachten zal ook de MPM Top Fuel dragster van Lex Joon te bewonderen zijn. Deze snelste auto van Nederland en met 3,64 seconden over de 1/8 mijl baanrecordhouder in Drachten zal echter niet in actie komen. In de pits is wel te zien hoe het team de laatste voorbereidingen treft voor de afsluitende wedstrijd van het internationale seizoen, de European Finals op Santa Pod. Joon gaat momenteel aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. In Engeland kan de MPM-coureur geschiedenis schrijven door als eerste Nederlander in de historie de titel in het FIA Europees Kampioenschap Top Fuel, de Formule 1 van de dragrace-sport, in de wacht te slepen.

De Dutch Finals worden gehouden op 27 en 28 augustus op Vliegveld Drachten, aanvang op beide dagen om 10.00 uur. De toegangsprijs bedraagt op zaterdag EURO 10,- en op zondag EURO 15,--. Wie zijn kaarten in de voorverkoop bestelt via www.lexjoonracing.nl krijgt EURO 2,50 korting per kaart. Kaarten zijn natuurlijk ook aan de kassa te verkrijgen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen. Parkeren is eveneens gratis.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u ook terecht op internet, www.explosion.nl en www.lexjoonracing.nl of bellen met Gerda Dijkstra, 075-6124034.


---- --