Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

De Literaire Salon herleeft

Als onderdeel van de strategische samenwerking met het Amsterdams Uitburo heeft de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) het stokje overgenomen van het CPNB. Samen met de Amsterdamsche Boekenmarkt zet de OBA dit jaar een nog nooit vertoond spetterend programma op de planken.

De Literaire Salon is gesitueerd in een grote sfeervolle circustent op het Museumplein tijdens dé opening van het Culturele Seizoen; de Uitmarkt. Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2005 zullen er van 12.00 uur tot 18.30 uur vele auteurs optreden. Alle auteurs worden geïntroduceerd door de presentator, waarna een vraaggesprek plaatsvindt en een fragment wordt voorgelezen.

Op het programma staan optredens van o.a. Freek de Jonge, Anna Enquist, Thomas Rosenboom, Kees van Kooten, Hugo Borst, Hans Dorrestijn, Jan Siebelink, Erik Bindervoet, Sanne Wallis de Vries, Tommy Wieringa, Hagar Peeters, Ilja Leonard Pfeiffer en als klap op de vuurpijl zal John Irving uit zijn nieuwe boek voorlezen. De presentatie is op zaterdag in handen van Diederik van Vleuten. Zondag zal Margot Dijkgraaf de presentatrice zijn.

Het volledige programma is te vinden op www.oba.nl en op www.deamsterdamscheboekenmarkt.info/literairesalon

Noot voor de redactie,