Gemeente Utrecht

PERSUITNODIGING

27 augustus première bewonersdocumentaire Leidsche Rijn

Zaterdag 27 augustus is de première van een bewonersdocumentaire over het leven in Leidsche Rijn.

Bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten- De Meern hebben de afgelopen maanden hun leven in de jongste wijk van Utrecht gefilmd. Memphis Film & Television uit Utrecht heeft de beelden gemonteerd. Een kijkje in het leven van de bewoners, de contacten met de buurt, sociale activiteiten en het leven in de wijk.

Zaterdag 27 augustus krijgen de bewoners die hebben meegewerkt het resultaat voor het eerst te zien. Dit gebeurt in aanwezigheid van familie en vrienden. Elke bewoner heeft zijn eigen stijl en manier van filmen, humor en verhalen vertellen. Verrassend en verfrissend. Van verstopte riolering tot de grootste stoelendans en de kleinste vissenvangst in de bewonersdocumentaire van Leidsche Rijn.

Graag nodigen we u uit bij deze première aanwezig te zijn. Eline van Wees van Memphis Film & Television vertelt over de totstandkoming van de film. Wethouder Lenting reikt de DVD´s uit aan de makers. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Op zondag 28 augustus is de documentaire van 11.00 tot 17.00 uur te zien in restaurant De Hoge Weide, Ab Harrewijnstraat 45. De film is onderdeel van het feestweekend 'De ontdekking van Leidsche Rijn'. Meer informatie over dit weekend vindt u op de website www.leidscherijn.nl. Op 2 september is de film vanaf 's avonds 19.00 uur elk uur te zien bij RTV Utrecht.

Premiere bewonersdocumentaire Leidsche Rijn

Zaterdag 27 augustus, 18.00 uur - 20.00 uur

Restaurant Castellum Novum (Castellumlaan 1) in De Meern.


---