Gemeente Weert

23 augustus 2005

MAATREGELEN WEEKMARKT EN VERKEER I.V.M. UITVAART DEKEN

De uitvaartdienst voor de deken van Weert, de heer J. Coenen, vindt zaterdag 27 augustus om 11.00 uur plaats in de St. Martinuskerk. Deze dienst zal door veel genodigden en belangstellenden worden bezocht. Daarom wordt een aantal maatregelen getroffen om de toeloop naar de dekenij en de kerk voor en na de dienst in goede orde te laten verlopen.

De volgende maatregelen zullen zaterdag gelden:

. De Korenmarkt wordt op zaterdagochtend tot ongeveer 12.30 uur afgezet voor autoverkeer. Oprijden van de Markt en bevoorrading van de weekmarkt en winkels via de Korenmarkt is tot 10.00 uur 's ochtends mogelijk. . De rijweg op de Korenmarkt en de parkeerplaatsen aan de zijde van de kerk worden met hekken afgezet om de uitvaartstoet van de dekenij naar de kerk vrije doorgang te verlenen. . Fietsers en voetgangers vinden doorgang via het trottoir aan de noordelijke zijde van de Korenmarkt. . De weekmarkt wordt ter hoogte van de hoofdingang van de kerk en de Korenmarkt anders opgesteld om ruimte voor de uitvaartstoet te garanderen. . Op de Markt zal door de gewijzigde opstelling van de weekmarkt een beperking van de opstelling van horecaterrassen gelden.

Na afloop van de plechtigheid worden de maatregelen opgeheven. Alleen de gewijzigde opstelling van de weekmarkt zal voor de gehele dag gelden.

Medewerkers van Stadstoezicht zullen toezien op de naleving van de maatregelen. De direct betrokkenen worden met een informatiebrief op de hoogte gebracht van de maatregelen.

2005.130 FS


---- --