TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-08-2005

Radio
tros muziekcafÉ
Uitzending zaterdag 27 augustus
Radio 2 - 16.00 uur

Drentse zanger jannes te gast in
tros muziekcafe

Zaterdag is de Drentse zanger Jannes te gast in de studio van TROS MUZIEKCAFÉ. Jannes zingt Nederlandstalige liedjes over het leven. Hij woont met zijn vriendin en twee zoontjes in een woonwagen bij Hoogeveen en heeft net zijn vijfde album uitgebracht. Met zijn nieuwe single 'Een beetje meer' staat hij nu hoog genoteerd in de Mega Top 50.

Rob Agerbeek viert dit jaar zijn 50-jarige jubileum als pianist. Hij heeft zes cd's gemaakt met zijn trio en speelde daarnaast op meer dan 70 albums van jazzgrootheden mee. Samen met contrabassist Harry Emmery & drummer Ben Schröder geeft hij in TROS MUZIEKCAFÉ een 'voorpremière' van zijn jubileumtournee.

De in Den Bosch geboren Born is al wat langer bezig in de muziek en heeft als gitarist in diverse rockbandjes gespeeld. Nu gaat hij verder onder zijn eigen naam. Born stond afgelopen weekend op Lowlands en zaterdag presenteert hij zijn debuutalbum.

De band 2nd Place Driver geeft een even avontuurlijke, enerverende als simpelweg mooie invulling aan de term electrorock. De heren maken echte liedjes waarvan de melodieën ontwapenend zijn. Presentator Hadassah de Boer praat met de band over hun muziek en vanzelfsprekend vertolken zij ook een aantal nummers.

TROS MUZIEKCAFÉ komt ook deze zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/