Ingezonden persbericht


Breda/Hardinxveld-Giessendam, 19 augustus 2005

PERSBERICHT

Tewaterlating vakantieschip Zonnebloem in Kinderdijk

Op de werf van IHC Holland in Kinderdijk is zaterdag 27 augustus een waar spektakel te zien: de tewaterlating van het nieuwe vakantieschip van de Zonnebloem. Het 115 meter lange casco van het schip glijdt om 14.45 uur van de scheepshelling in het water. Na de tewaterlating wordt het casco afgebouwd bij het zusterbedrijf Merwede Shipyard in Hardinxveld-Giessendam.

Mevrouw R. Vliegenthart-de Boon, een vakantieganger van de Zonnebloem, geeft het startsein voor de tewaterlating. "Ik vind het heel bijzonder dat ik namens de zieke en gehandicapte vakantiegangers het startsein mag geven. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk de vaarvakanties van de Zonnebloem zijn. Je kunt de zorgen even vergeten en genieten van de mooie plekjes langs de Rijn. Heerlijk!"

Op dinsdag 20 december is de doop van het vakantieschip en op 6 februari 2006 gaan de trossen los en kunnen de eerste ernstig zieke en gehandicapte passagiers gaan genieten van een scheepslading vol grenzeloos vakantieplezier. Dankzij de overweldigende steun van het bedrijfsleven, de vrijwilligers en andere geldschieters kan de Zonnebloem straks jaarlijks 2850 vakantiegangers een mooie vaarvakantie aanbieden. Inmiddels is er ruim E 10 miljoen van de benodigde E 14 miljoen bijeengebracht.