Gemeente Schiedam


Finisage in De Korenbeurs

Zaterdag augustus 2005 van 16.00 tot 19.00 uur

Galerie Emmy Miltenburg, Dernier Cri, Jackie Habets, Francine Claassen en het Stedelijk Museum Schiedam verzorgen zaterdag 27 augustus een sprankelende afsluiting van de manifestatie Summer of Beauty die tot en met 28 augustus te zien is in het Stedelijk Museum Schiedam. Het lichaam en uiterlijk is door verschillende kunstenaars in de schijnwerpers gezet en er is de prachtige moderne sieraden tentoonstelling van Galerie Marzee. Tijdens deze happening staan de thema¿s lichaamsversiering en schoonheidsideaal centraal en tonen mannequins de exclusieve badmode van het merk Mama Maria en de herenlingerie van Lukas Kwant die eerder te zien waren in de galerie winkel Emmy Miltenburg.

Dernier Cri, luxe lingerie en badmode, showt tijdens de Finisage de Fall wintercollectie van Marlies Dekkers en een voorselectie van het Franse merk Aubade. Bezoekers van de Finisage krijgen de gelegenheid direct een exclusieve aankoop te doen. Dernier Cri is zaterdag 27 augustus tot 21.00 uur geopend.

De hoeden van Jackie Habets, bijzonder, uitgesproken, uitdagend en extravagant zullen zowel in de stad als in het museum geshowd worden. Het spectaculaire eenmansorkest CHICLABOEBP uit Gent zorgt voor vertier en zomerse klanken, en ondersteunt tegelijkertijd de performances van Francine Claassen waarin haar keramische objecten/prothesen de hoofdrol spelen. Deze objecten zijn fraai, bizar en spreken tot de verbeelding. Alletijd uit Rotterdam zorgt voor de culinaire verrassingen.

Iedereen is van harte welkom in het Stedelijk Museum Schiedam, tijdelijk in De Korenbeurs, om de Summer of Beauty zomers en kleurrijk af te sluiten.

Stedelijk Museum Schiedam
Tijdelijk in De Korenbeurs
Lange Haven 145, Schiedam
(010) 2463666

Dernier Cri
Hoogstraat 155, Schiedam

Galerie Emmy Miltenburg
Lange Haven 106, Schiedam

What's Up, Jackie Habets
Grote Markt, Schiedam