Gemeente Den Haag

augustus 2005
Natuurverkenners in Ockenburgh (23 augustus)

Landgoed Ockenburgh is op zaterdag 27 en zondag 28 augustus het mooie decor van een excursie. Deelnemers worden via een uitgestippelde route langs de planten en dieren geleid die in het landgoed leven. De wandeling is vooral geschikt voor kinderen, maar deelnemers van alle leeftijden zijn welkom.

Haagse Natuurverkenners
De wandeling is speciaal ontwikkeld voor de Haagse Natuurverkenners. Deze natuurclub bestaat uit kinderen van zeven tot dertien jaar. Ook niet-leden van deze club kunnen meelopen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Van niet-leden wordt een bijdrage van 2,- voor een routeboekje gevraagd.

Startpunt
Het startpunt van de wandeling ligt aan de oprijlaan van landgoed Ockenburgh aan de Monsterseweg in Den Haag. In sommige delen van Ockenburgh is het verboden voor honden en het laatste deel van de wandeling is minder geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen deelnemers starten. Daarnaast kunnen kinderen tussen 11.00 en 16.00 uur meedoen met archeologisch onderzoek in de grond van het landgoed.

Zes wandelingen
Kinderen van zeven tot dertien jaar kunnen lid worden van de Haagse Natuurverkenners. Zes keer per jaar zijn er gratis wandelingen voor leden en hun familie. Wie lid wordt, tegen betaling van 10,- per jaar, ontvangt een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan bij aanvang van de wandeling. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/hnv.