Gemeente Den Haag

augustus 2005
Ecokids vertroetelen dieren knaagdierenopvang 't knagertje (24 augustus)

Ecokids van Stadsboerderij De Reigershof helpen een handje op Knaagdierenopvang 't Knagertje (Beethovenplein 90). Op zaterdag 27 augustus tussen 12.00 en 14.00 uur maken zij de hokken schoon, voeren ze de dieren en geven hen extra aandacht.

Deze actie die onderdeel is van de campagne 'Geef een dier een tweede kans', is bedoeld om meer dieren (honden, katten, konijnen en knaagdieren) uit het asiel een goed en nieuw huis te geven. Het duurt tot Dierendag, 4 oktober, en is georganiseerd door het Haags Dierencentrum, Knaagdierenopvang 't Knagertje, Dierenbescherming afdeling Den Haag en de gemeente Den Haag.

Doel van deze actie is mensenerop te wijzen dat, als men weloverwogen overgaat tot aanschaf van een dier, een kat, hond, konijn of cavia uit een dierenasiel een goede keuze is. Door posters, flyers en informatieborden op de Haagse Stadsboerderijen worden mensen hierop gewezen.

Ecokids
Het project Ecokids startte zes jaar geleden. De gemeente wilde kinderen tussen de 8 en 12 jaar actief bezig wil laten zijn met hun eigen leefomgeving, natuur en milieu. Door het jaar heen ondernemen de ecokids vanuit vier Haagse Stadsboerderijen verschillende activiteiten, zoals wilgen knotten, brood en pannenkoeken bakken, in de moestuin werken, aanleggen van geveltuintjes en strandjutten. Vrijwilligers zorgen voor begeleiding. Voor meer informatie over ecokids kijk op www.denhaag.nl/ecokids. Voor meer informatie over de campagne 'Geef dieren een tweede kans' ga naar
www.denhaag.nl/dierenwelzijn.