Gemeente Drechterland
3-8-2005
KERMISBORRELS

Van 27 t/m 30 augustus is er kermis in Westwoud. Net als vorig jaar is voor het organiseren van grootschalige kermisborrels, dat wil zeggen dat er meer dan 50 personen aanwezig zijn, vergunning en/of ontheffingen nodig.


- Er is een evenementenvergunning nodig als het feest openbaar is, d.w.z. dat de kermisborrels door iedereen bezocht kan worden. Dit is meestal het geval. Deze vergunning is niet nodig indien de organisator duidelijk aan kan tonen dat het feest niet openbaar is.


- Er is een ontheffing geluidhinder nodig als u tijdens de kermisborrel muziek wilt draaien of een band laat spelen, waarbij overlast wordt veroorzaakt voor de omgeving.


- In verband met de brandveiligheid heeft u een gebruiksvergunning nodig als de kermisborrel in een tent, kas of schuur e.d. wordt gehouden. De brandweer komt de locatie beoordelen en brengt advies uit aan burgemeester en wethouders.

Indien bij een kermisborrel betaald moet worden voor consumpties, direct of indirect zoals een bijdrage in een melkbus, worden geen vergunning en ontheffing verleend. Dergelijke commerciële feesten horen thuis in een horecagelegenheid.

Het aanvraagformulier voor een kermisborrel, tuin- of schuurfeest kunt u afhalen bij de sector Grondgebied en is te downloaden van www.drechterland.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Mirjam Smakman, telefoon 0228-566156.