Nederlands Kampioenschap Fierljeppen-Polsstokverspringen

Polsstokbond holland

Op zaterdag 27 augustus as. zal in het Utrechtse Polsbroekerdam (gem. Lopik) gesprongen worden om het Nederlands kampioenschap fierljeppen/ polsstokverspringen.

Deze oer-Hollandse spectaculaire, multidisciplinaire sport kent de laatste jaren een toenemende groei aan aandacht vanuit heel Nederland maar ook in het buitenland weten ze deze ambassadeur der Nederlandse sporten te vinden. De vorm van de sport is uniek in de wereld, want er zijn geen andere sporten bekend waarbij een mislukte poging niet alleen een nulscore oplevert maar ook een nat pak en een gezonde dosis leedvermaak van het publiek. Naast de nodige natsprongen, leveren ook de zeer spectaculaire gelukte sprongen het publiek op de banken. Deze combinatie van bewondering en leedvermaak maakt polsstokverspringen/ fierljeppen tot een geliefde kijksport.

Wij willen u graag uitnodigen om op deze dag waarop alle Nederlandse Toppers acte de presence geven, verslag te doen van deze wedstrijd.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en de finale staat gepland om 16.00 uur.

Om u voldoende informatie te kunnen verstrekken over de sport en over dit evenement worden er media infomappen gemaakt, tevens zullen wij zorgen voor perskaarten zodat u ook in de buurt van de sporters kunt komen.

Om e.e.a. goed te kunnen organiseren is het voor ons van belang om te weten hoeveel mensen er komen. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om voor 19 augustus aan ons door te geven of u een afvaardiging zult sturen. Meer informatie over onze sport vindt u op onze website: www.pbholland.com Om aan te melden en voor vragen of opmerkingen kunt u terecht op: eelco.tigchelaar@pbholland.com of 06-50868046

Eelco Tigchelaar
Contactpersoon media
Polsstokbond Holland