Groningen Airport Eelde


22-08-2005
Airshow Eelde opent met zwever en spectaculaire parasprong

De Internationale Airshow die op 27 augustus op Groningen Airport Eelde zal plaatsvinden, wordt geopend met een spectaculaire act. Om 12:00 zal een Zweefvliegtuig, een Pilatus B4, van Team Eindhoven een aerobaticshow weggeven met manoeuvres die men nooit mogelijk zou achten voor een zwever. Vervolgens springen een vijftal parachutisten van de Koninklijke Marine op ludieke wijze uit een Lynx Helicopter.

De gehele airshow is zo goed als rond en duurt 4 uur. De bezoekers kunnen rekenen op een show met veel afwisseling en spannende aerobatics. Maar liefst 26 acts zullen op 27 augustus boven het luchthaventerrein van Eelde hun kunsten vertonen, waaronder het Breitling Jet Team, Seagull formation, Wings over Holland en Fokker Four. Op de grond staan 50 vliegtuigen opgesteld die de bezoekers van dichtbij kunnen bezichtigen. Op dit moment worden daar nog steeds extra toestellen aan toegevoegd. Zoals aangekondigd is op het airshowterrein ook een uitgebreide airmarkt, voldoende catering en een kidsplaza. Bovendien zal âKeep Them Roling â met een assortiment oude legervoertuigen op het terrein aanwezig zijn. Om 10:00 is het Airshow terrein open.

Kinderen kleiner dan 1.30 meter gratis!
Bezoekers kunnen nog tot 23 augustus kaarten kopen bij alle voorverkoopadressen die vermeld staan op de website van airshow :www.airshoweelde.nl. In de terminal van Groningen Airport Eelde zijn de kaarten te verkrijgen tot en met 26 augustus. Gedurende de voorverkoop kost een airshowticket 10 euro.
Op zaterdag, de dag van de Airshow zelf, is de toegangsprijs ⬠12.50.

Kinderen tot 1.30 meter mogen gratis naar binnen. Bij de ingang kunnen bezoekers een programmaboekje kopen.

Afzettingen rondom de luchthaven
De gemeente Tynaarlo heeft besloten om uit veiligheidsoverweging een aantal wegen in de omgeving van de luchthaven op deze dag af te zetten. Deze wegen zijn alleen toegankelijk voor speciale pendelbussen, de airshowmedewerkers en voetgangers. Bezoekers die met de auto komen, zullen worden omgeleid naar parkeerterreinen in Osbroek en worden vervolgens gratis met pendelbussen gehaald en gebracht van en naar het airshowterrein. Bezoekers uit de nabije omgeving kunnen het beste te voet of op de fiets komen. Surf direct naar de uitgebreide informatiepagina over hoe u de luchthaven op 27 augustus kunt bereiken.