Gemeente Delft

EMBARGO TOT MOMENT VAN UITREIKING

Zaterdag 27 augustus om 16.00 uur ontvangt René Steijger een gemeentepenning uit handen van loco-burgemeester Christiaan Mooiweer. De penning staat voor grote waardering van het gemeentebestuur van Delft. Hij wordt gewaardeerd voor zijn onuitputtelijke inzet en professionaliteit rond de organisatie van Westerpop.

Westerpop is een gratis toegankelijk popfestival dat zich vanaf 1990 afspeelt in de wijk Westerkwartier. Het festival is in de loop van deze jaren uitgegroeid van een buurtfestival tot een stedelijk evenement met een bovenlokale, regionale en zelfs provinciale uitstraling. In al deze jaren heeft René Steijger de artistieke en bestuurlijke leiding over dit festival gehad. Het was de heer Steijger die -vanuit het buurthuis de Wending- het initiatief heeft genomen tot de eerste versie van Westerpop.

Kort gezegd is de heer Steijger de spil waar alles om draait in dit festival. Hij selecteert en programmeert, maakt de begrotingen en subsidieaanvragen, voert namens het bestuur de gesprekken met de gemeente en ontvangt de gasten van het festival backstage. Op het gebied van programmering heeft de heer Steijger een goede neus. Het is al diverse malen voorgekomen dat hij beginnende popgroepen weet te programmeren die binnen enkele maanden na Westerpop landelijk doorbreken en zelfs na een paar jaar voor Westerpop in financiële zin niet meer programmeerbaar zijn. Achter René Steijger's Westerpop gaat een bestuur van negen mensen en een team van 170 vrijwilligers schuil.

Noot voor de redactie: (