Ingezonden persbericht

In één jaar tijd 1,8 miljard aan spullen verhandeld op Speurders.nl

AMSTERDAM, 20050826 -- Speurders viert morgen haar 83-ste verjaardag. Maar ondanks deze respectabele leeftijd zit de klad er nog lang niet in. Sterker nog: door de komst van de online versie, nu precies één jaar geleden, is Speurders jonger dan ooit. In de afgelopen 83 jaar werd voor maar liefst 17,7 miljard euro aan goederen verhandeld. Hiervan ging het afgelopen jaar maarliefst 1,8 miljard via de online variant.


Doorplaatsen van online advertenties in de krant
Om de verjaardag van Speurders luister bij te zetten wordt vanaf 27 augustus het doorplaatsen van een online advertentie in Dagblad de Telegraaf mogelijk gemaakt. Iedereen kan voor 5 euro zijn gratis online advertentie voortaan ook in de krant publiceren. Naast de 4 miljoen mensen die maandelijks Speurders.nl bezoeken, bereikt de adverteerder dan ook nog eens 2 miljoen Telegraaf lezers met zijn advertentie. De krant en internet ontmoeten elkaar weer.

De oudste in kleine advertenties
Want met die krant is het destijds toch allemaal begonnen. In 1922 welteverstaan. Daarmee is Speurders het oudste nog bestaande initiatief is op het gebied van adverteren voor en door particulieren.

De Speurders historie is rijk aan anekdotes. Zo communiceerden in 1983 de ontvoerders van Freddy Heineken via Speurders advertenties met de politie. Achteraf bleek dat de boodschap: 'Het weiland is groen voor de haas' voor de ontvoerders het teken was dat het losgeld klaar lag. Maar ook heel wat auto's wisselden via de Autospeurders in de zaterdagkrant van rechtmatige eigenaar. Zo stonden autohandelaren trouw iedere zaterdagochtend bij het hoofdkantoor van De Telegraaf om als eersten een krant te bemachtigen en zodoende de interessantste koopjes er tussenuit te pikken.

Vanaf 1999 kreeg de consument er met de komst van tal van advertentiesites op het Internet een goed alternatief voor de krantenspeurder bij. In 2004 werd daarom Speurders.nl geïntroduceerd om het tij te keren. Directeur van Speurders.nl, Michiel van der Meer, is trots op wat Speurders.nl in één jaar heeft bereikt: "De cijfers liegen er niet om: naast 1,8 miljard aan verhandelde spullen via de site zijn er zo´n 9 miljoen advertenties online geplaatst. Dagelijks verwerkt onze site zo´n 608.000 bezoeken."

Met het doorplaatsen van online advertenties in De Telegraaf verwacht Speurders.nl haar leidende positie als expert op het gebied van kleine advertenties verder te verstevigen. Van der Meer: "Onze business draait niet uitsluitend om het Internet, maar om het creëren van een zo groot mogelijk bereik voor onze adverteerder, zodat deze zo snel mogelijk zijn tweedehands spullen kan verkopen."

Meer informatie is te vinden op de website www.speurders.nl/deoudste.

Over Speurders.nl
De (ver-koop)site Speurders.nl startte eind augustus 2004 en werd officieel geïntroduceerd op 4 september. Meteen na de introductie belandde de (ver-)koopsite in de Multiscope Top 10 van best bezochte internetsites van Nederland. Momenteel is Speurders.nl volgens Multiscope de vijfde best bezochte website van Nederland. Speurders.nl combineert een groot aanbod van meer dan 1 miljoen advertenties en hoge bezoekcijfers met superieure gebruiksvriendelijkheid.




Speurders.nl