Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
3 mei 2005

Zinin . de ultieme festivalsfeer?

Utrecht - Na de succesvolle tweede editie van vorig jaar keert Zinin op zaterdag 27 augustus aanstaande terug op het Utrechtse Smakkelaarsveld. Dit jaar wordt iedere bezoeker ontvangen als eregast. De intieme gezellige sfeer gaat hand in hand met verrassende muziek, luxe en comfort.

Zinin is hét popfestival van Utrecht. Op Zinin krijgen jonge veelbelovende Utrechtse en buitenlandse bands en dj's de kans zich voor te stellen aan het grote publiek. Met Zinin wil Stef (Stichting evenementen/festivals) een tiental bands uit de levendige Utrechtse popscene graag aan een groter publiek voorstellen. Het programma wordt compleet gemaakt met in Nederland nog niet ontdekte muzikale pareltjes. Er is één grote verandering met voorgaande edities: werd de programmering in vorige jaren gedomineerd door bands uit de provincie Utrecht en een handvol internationale bands, dit jaar zal het aanbod van de internationale acts net zo belangrijk zijn als de Utrechtse bands.

Zinin is een waar paradijs midden in de hectiek van de stad Utrecht. Dit jaar wordt elke bezoeker verwelkomd als eregast. Vorig jaar werd iedereen verrast door de aankleding. Het Smakkelaarsveld was omgetoverd tot een relaxte huiskamer met verbouwde auto's, caravans, banken, bioscoopstoelen, een heus strandterras, fonteinen, een badkamer, tenten, bomen, bloemen en veel gras. Dit jaar zal de nadruk liggen op luxe en comfort. Het oude concept van comfort en bankhangen is nog verder uitgewerkt. Dit jaar is Zinin niet alleen een betaalbaar, schoon en comfortabel feestje, maar we gaan verder. Obers en toiletdames, goede catering en snelle service. Al het goede van een festival wordt beter en al het slechte verdwijnt.

Zinin wordt georganiseerd door Stef. Stef is de voortzetting van Stichting Dwergpop. Per 1 januari werd de naam Stichting Dwergpop veranderd in Stef, Stichting evenementen/festivals. Dit omdat het Dwergpopfestival niet het enige project meer is. Stef zet zich in om een bijdrage te leveren aan de positie en ontwikkeling van het cultuuraanbod in Utrecht. Dit betekent dat Stef verschillende evenementen en festivals organiseert waarin publiek en talentvolle artiesten bij elkaar gebracht worden. We proberen een breder publiek te trekken door middel van effectieve promotie en door in te spelen op trends en behoeften. Binnen dit kader krijgen de artiesten de kans zich te presenteren aan een groter en nieuw publiek. Andere evenementen van Stef zijn het Dwergpopfestival, de SneakNacht en de 'sCool Contest.

Zinin 2005 vindt plaats op zaterdag 27 augustus a.s. van één uur 's middags tot na middernacht op het Smakkelaarsveld, direct naast het Centraal Station, aan de stadsbuszijde. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website www.zinin.net



Ingezonden persbericht