Persbericht t.a.v. de (auto)sportmedia

IJzersterke rijdersbezetting Eurotech Racing in 24 uren van Zolder

Venlo-Blerick / Zolder (B), 25 juli 2005. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout), Cor Euser (Herpen), Danny van Dongen (Zandvoort) en Wim Noorman (Horst) bemannen de Eurotech Racing Marcos Mantis tijdens de 24-uursrace op het circuit van Zolder. De vijfde race van het prestigieuze Belcar-kampioenschap wordt verreden op 27 en 28 augustus. Teameigenaar Wim Noorman is duidelijk over de doelstellingen van Eurotech Racing. "We gaan voor een podiumplaats."

Wim Noorman is erg blij met zijn rijdersbezetting. "Jeroen Bleekemolen hoeft als voormalig DTM-coureur geen nadere introductie. Hij is een internationale topper. Hetzelfde geldt voor Cor Euser. Hij won in 25 jaar meer dan 20 titels en staat thans op de eerste plaats in de KNAF race ranking, de officiële ranglijst van meest succesvolle Nederlandse coureurs in 2005." Euser boekt bovendien al tien jaar lang (inter)nationale successen met Marcos. Danny van Dongen (22) rijdt sinds 2002 voor Eurotech Racing. De Belcar Juniorkampioen van 2003 vormt dit seizoen een equipe met Wim Noorman in Belcar.

"We hebben dit seizoen al enkele keren laten zien dat we voorin kunnen meestrijden", vervolgt Noorman. "Vooral tijdens de laatste race van Belcar, op 26 juni op Brands Hatch, zat er een podiumplek in. Danny reed in de kop van het veld mee. Een lekke band gooide toen helaas roet in het eten." Noorman verwacht een goed resultaat op het circuit van Zolder. "Wij rijden in dezelfde klasse als de Chevrolet Corvette, de Chrysler Vipers en de Porsche 911 biturbo's, auto's met aanzienlijk meer motorvermogen dan onze Marcos. Met onze sterke rijders en onze betrouwbare auto denken we juist in deze, voor mens en machine zware race een goede kans te maken." Eurotech Racing nam in 2003 ook al deel aan de 24 uren van Zolder, met een Marcos Mantis. Het team volbracht de race toen zonder technische problemen.

Jeroen Bleekemolen (23) is de grootste verrassing binnen het team. "Ik volg Belcar op de voet, het viel mij op dat Eurotech Racing het erg goed doet. Daarom heb ik contact met Wim (Noorman, red.) opgenomen. De zaak was vervolgens snel beklonken." Hij verwacht veel van de race. "Het team heeft al heel veel ervaring opgedaan, dat is erg belangrijk in een endurancerace. Ik ben een paar keer in de werkplaats van het team geweest, om de auto te bekijken en kennis te maken met de teamleden, en dat maakte op mij een goede indruk. Bovendien is Wim heel gepassioneerd. Dat spreekt mij erg aan en werkt aanstekelijk op iedereen binnen het team. Eurotech Racing wil scoren en werkt daar keihard voor." Last but not least kijkt Jeroen uit naar de samenwerking met Cor Euser. "Ik heb nog nooit met of tegen Cor gereden. Dat gaat nu eindelijk gebeuren en ook daar verheug ik mij op."

Eurotech Racing wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group (www.eurotechgroup.nl) en Pezag (www.pezag.cz).
Eurotech Racing op internet: www.eurotechracing.nl.


---
Voor de redactie: Voor nadere informatie: Wim Noorman, tel. 06 22 696 792.


---- --