Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 240

datum: 17 augustus 2005

Actie, informatie en plezier tijdens 'Amersfoort achter de schermen'

Tijdens 'Amersfoort achter de schermen', de open dag van de gemeente Amersfoort, is er voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Zo demonstreren boomklimmers hoe ze te werk gaan bij het snoeien van grote bomen en kunnen bezoekers zelf eens een grasmaaier besturen of vuilniswagen bedienen. Er is een echt verkeerparcours met skelters en er worden diverse wedstrijden gehouden, onder andere met bladblazers. De kleintjes kunnen spelen in een mooie speeltuin en op een spannende waterglijbaan. Amersfoort achter de schermen vindt plaats in Park Schothorst op zaterdag 27 augustus van 10.00 tot 17.00 uur.

De bewoners van Amersfoort kunnen tijdens Amersfoort achter de schermen ontdekken wat er allemaal aan werk wordt verzet om de stad op orde te houden. Er komt veel kijken bij het beheer van een stad. Het schoon, heel en veilig houden van alle wegen, straten, bossen, bermen, plantsoenen, riolen, straatlantaarns, banken, speelplekken, bruggen en watergangen. Eigenlijk lijkt het beheer van een stad op een huishouden. Ook daar verwissel je regelmatig een lampje, zet je de vuilnis op tijd buiten en besteed je aandacht aan de tuin. In een stad gaat het niet om een lampje van 40 watt, maar om één van 400 watt. Bovendien praten we al gauw over 40.000 vuilnisbakken die worden buitengezet, in plaats van één. En er werken in Amersfoort maar liefst 110 tuinmannen om de 'tuinen' van de stad netjes te houden.

Open dag
Iedereen - jong en oud - is van harte welkom bij Amersfoort achter de schermen op zaterdag 27 augustus 2005 van 10.00 tot 17.00 uur in Park Schothorst. Een dag vol informatie en actie. Wie precies wil weten welke activiteiten er allemaal zijn tijdens de open dag, kan een kijkje nemen op www.amersfoortachterdeschermen.nl.

Informatie: Simone de Jong, communicatieadviseur voor de afdeling Stedelijk Beheer, telefoon 033 469 42 69 of e-mail s.dejong@amersfoort.nl.

Natuurlijk is ook pers van harte uitgenodigd in Park Schothorst op zaterdag 27 augustus. Om 12.00 uur zal wethouder De Wilde een bezoek brengen aan Amersfoort achter de schermen.

Bijlage: logo Amersfoort achter de schermen


---- --