Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Zaterdag 27 augustus 2005:
Op de fiets met burgemeester Van Belzen

BARENDRECHT (woensdag 17 augustus 2005) ­ In het kader van een nadere kennismaking met Barendrecht stapt burgemeester Van Belzen op zaterdag 27 augustus op de fiets. Jong en oud zijn die dag van harte welkom om samen met de nieuwe burgemeester een fiets(puzzel)tocht door Ba- rendrecht te maken en Barendrecht zo op een bijzondere wijze te leren kennen. Van Belzen: "Fietsen is een hobby van me. Aangezien ik nog maar kort in Barendrecht woon, vind ik het enorm leuk om deze mooie gemeente samen met bewoners te ontdekken."

De fiets(puzzel)tocht start op 27 augustus tussen 13.00 en 13.30 uur op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof 1) en eindigt op feestelijke wijze op het Middeldijkerplein in Barendrecht-Carnisselande. Deel- name is uiteraard gratis. De fietsroute (skaten kan ook!) is in totaal ongeveer 12 kilometer en leidt langs mooie, leuke en informatieve plekken in Barendrecht. Tijdens de fietstocht is het mogelijk om een bezoek te brengen aan de oude watertoren in het historische dorp en aan het Infocentrum Carnisselande/Portland. Onderweg krijgen deelnemers door het lokale bedrijfsleven diverse lekkere versnaperingen aangeboden. Het eindpunt van de route is het Middeldijkerplein. De gemeente organiseert hier samen met bewonersor- ganisatie Carnisselande (BOCA) een gezellige bijeenkomst voor alle deelnemers. Voor een hapje en een drankje wordt uiteraard gezorgd.

Doe mee en win leuke prijzen!
De fietstocht start op het plein voor het gemeentehuis. Bij de start krijgen alle deelnemers bij aanmelding een fiets(puzzel)route uitgereikt. Tijdens de fietstocht is het de bedoeling dat zij verschillende vragen be- antwoorden. Op het eindpunt van de route kan de oplossing ingeleverd worden en uit alle goede inzendin- gen wordt na afloop een winnaar getrokken. De winnaar ontvangt vrijkaartjes voor een voorstelling naar keuze in het Barendrechtse theater Het Kruispunt.

Wie heeft de mooiste fiets?
Voor kinderen is er een fietsversierwedstrijd. De jongen of het meisje met de mooist versierde fiets, wint een gratis kinderfeestje bij speelparadijs Playcity in Barendrecht. Er is dus reden genoeg om mee te doen en Barendrecht op een bijzondere manier te leren kennen!

Programma zaterdag 27 augustus 2005:
12.30-13.00 uur ontvangst deelnemers op plein gemeentehuis (Binnenhof 1) 13.00-13.30 uur vertrek deelnemers in groepjes 16.00 uur aankomst eerste deelnemers Middeldijkerplein/Waterpoort 18.00 uur verwacht einde
pagina 1 van 2

Aanmelden graag!
Als organisatie zijn wij er blij mee als deelnemers zich aanmelden. Dit kan via: communicatie@barendrecht.nl of (0180) 698 798. Aanmelden is niet verplicht en ook na aanmelding is de deelname geheel vrijblijvend, maar met behulp van de aanmeldingen kan de organisatie een globale schatting maken van het aantal deelnemers.

Noot voor de pers,