Zeehondencreche Pieterburen

Pieterpop in actie voor de Zeehondencrèche

Pieterpop, het rockfestival dat op 27 Augustus plaatsvindt aan de Dodenhoeksestraat te Heeswijk-Dinther, heeft het initiatief genomen om een samenwerking aan te gaan met Zeehondencrèche Pieterburen.

Een festival met een lekkere sfeer, landelijk hoog aangeschreven bands, betaalbare consumpties (EUR1,35) en een zeehondenspel! Je zult je tijdens Pieterpop geen moment vervelen; tussen de bands op het hoofdpodium door, speelt een aantal dj's in de rest-area de juiste klanken. Daar kun je uitrusten op de bankstellen met in je hand een bak lekkere Pieterpopcorn of je gaat rondneuzen bij de t-shirt stand. Onvermijdelijk loop je dan tegen het spel aan dat aan de zijkant van het terrein staat!

Je zult jezelf wel afvragen: "Wat doet een zeehondenspel op een festival?". Het antwoord is simpel. Het spel is namelijk het gevolg van een samenwerking tussen Pieterpop en Pieterburen, die ontstaan is als gevolg van de naamsovereenkomst. Pieterpop wil graag op een ludieke manier geld inzamelen voor de Zeehondencrèche Pieterburen (www.zeehondencreche.nl), om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden van de zeehond in het waddengebied. Wat het spel precies inhoudt zul je toch echt zelf moeten gaan beleven!

Eén van de bands die hun opwachting tussen 16.00 en 01.00 uur zal maken is het regionale talent Overthrow, die in oktober eveneens zal openen voor de Golden Earring. Daarna is het de beurt aan de in de regio erg populaire Apers, gevolgd door het punky trio Bambix, waarvan de zangeres van origine een Vorstenbosche is. Als voorlaatste band zal Tacker de bühne betreden. Dit kwartet is geformeerd rondom zanger en gitarist Eric Corton, ondermeer bekend van BNN en Radio 3FM. Slotact op Pieterpop is Van Katoen, een energiek Nederlandstalig rockkwartet, dat op Lowlands 2004 een grote stap naar de definitieve doorbraak zette.

Op www.pieterpop.nl vind je meer informatie over de bands en verdere festivalinformatie. Kaarten zijn te koop voor EUR 15,- (EUR 18,- dagkassa) bij verschillende voorverkoopadressen: De Zwaan (Heeswijk-Dinther), Verstegen Electro (Vorstenbosch), Cafe den Hoan (Nistelrode), Restaria Revival (Loosbroek), Sound of Music (Heesch), en nog veel meer. Wat rest is een goede afsluiting: Tot Pieterpop!

Festival Informatie:
Naam Festival: Pieterpop
Datum: Zaterdag 27 Augustus 2005
Locatie: Dodenhoeksestraat, Heeswijk-Dinther
Bands: Van Katoen, Tacker (met Eric Corton, 3fm dj), Bambix, The Apers en Overthrow
Tijden: Terrein is open tussen 16.00 - 01.00 uur Prijzen: Entree EUR 15,- Consumpties EUR 1,35!
Internet: www.pieterpop.nl
Email: info@pieterpop.nl