Ingezonden persbericht



Arnhem, 27 Augustus 2005

Goedemorgen,

Nu zullen jullie denken: 'wie is die Jacques Smits ook alweer, die naam komt "bekend" voor?'

Even een tipje van de sluier, ik ben voorzitter van de stichting kinderontvoering, ben druk in de politiek bezig om de rechten van met ontvoering bedreigde kinderen wettelijk veilig te stellen, inmiddels zijn er al 3 moties aangenomen en mijn voorstel wetswijziging (het meest belangrijke) ligt klaar om door de Kamer beoordeeld te worden.............gaat er een lichtje branden?

Sedert 1 augustus jl. ben ik werkzaam als vestigingsmanager voor de Vakaturebank te Arnhem nadat mij deze betrekking werd aangeboden.

'Werd aangeboden' specifiek vet gedrukt omdat het een bijzonderheid is dat een man van 49 jaar heden ten dage nog een vaste betrekking kan krijgen. Alle aandacht is (terecht) gericht op de jeugdige werkelozen maar hierbij vallen de ouderen (meestal voorzien van een gezin met kinderen) geheel in het niet en dat om meerdere redenen dit ondanks diverse wettelijke regelingen op het verbod van leeftijdsdiscriminatie, maar toch.

Vanuit De Vakaturebank ga ik mij sterk maken voor o.a. de werkeloze 40 plussers en ondervindt hierbij voldoende steun vanuit het CWI die deze problematiek ook onderkennen.

Er loopt zoveel kennis en ervaring op straat rond die gewoonweg niet door het bedrijfsleven gebruikt wordt. Het voordeel van een 'oudere' medewerker (wat?......bij 40 al oud?...ja helaas voor het bedrijfsleven wel, ze hebben er liever 2 van 20) is o.a. dat deze mensen geen 'jobhoppers' meer zijn. Het investeren in deze groep ouderen (?) is een terugbetalende investering daar deze mensen blijven hangen en niet na 1 of 2 jaar met de kennis uit dit bedrijf op zoek naar een nieuwe uitdaging gaan.

Is het 40 plus item niet iets om uit te brengen, zij zitten nu ook in de 'verdom' hoek?

Met vriendelijke groet,

De Vakaturebank B.V.
Jacques Smits -vestigingsmanager-

Uitzendburo
De Vakaturebank
Trans 22 6811 HS - Arnhem
Tel.: 026 - 327 47 15
Fax.: 026 - 327 47 16
http://www.devakaturebank.nl
arnhem@devakaturebank.nl