Politie Groningen

Persberichten zaterdag 27 augustus 2005

Provincie Groningen 27-08-2005 -

Oude Pekela: overval fotozaak
Vrijdagavond omstreeks 20.45 uur vond er een gewapende overval plaats op de fotozaak van Kral aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Twee mannen met een bivakmuts op, kwamen de winkel binnen en bedreigden de bedrijfsleider met een mes en een vuurwapen. Vervolgens dwongen ze de bedrijfsleider, die alleen in de winkel was, de sleutel af te geven van de vitrine waarin cameras en mobiele telefoons lagen. Toen ze de vitrine openden ging een alarm af, hetgeen voor hen reden was de winkel snel te verlaten. Ze namen daarbij enkele telefoons mee. Het is niet bekend in welke richting ze liepen en of ze met een voertuig waren. Gezien het feit, dat het koopavond was denkt de politie dat er mensen zijn geweest die de mannen hebben gezien. Het ging om een grotere man van 1.85 m die een grijze bivakmuts droeg met een witte vlek op de neus. De andere was aanzienlijk kleiner, ongeveer 1.60 m. Deze droeg ook een bivakmuts. Beiden hadden een blauwgrijze jas aan. Eventuele getuigen die iets weten over de overval, of degene die iets is opgevallen zo rond het tijdstip van de overval (20.45), worden verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

Bellingwolde-Nieuwe Schans: controle vissers
De politie heeft vrijdag in de omgeving van Bellingwolde en Nieuwe Schans 23 vissers gecontroleerd. Over het algemeen hadden de vissers de spullen goed voor elkaar. In 1 geval had iemand zijn visakte niet bij zich. Een andere was niet in het bezit van een akte. De politie maakt proces-verbaal op.

Scharmer: auto op zijn kant, bestuurder en passagier gewond

Een 34-jarige automobilist uit Finsterwolde en zijn 38-jarige passagier uit Hoogezand zijn vrijdagmiddag gewond geraakt toen op de A7 bij Scharmer de auto in de middenberm terechtkwam en daar kantelde. Ze zijn beiden met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De bestuurder verklaarde dat hij moest uitwijken voor een andere automobilist waardoor hij in de berm belandde. De politie stelt een onderzoek in. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: aanhoudingen voor vechterij
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 43-jarige inwoner van Haarlem en een 31-jarige inwoner van Amstelveen aangehouden die een 18-jarige inwoner van Assen zouden hebben mishandeld. De beide mannen gaven een en ander toe. Reden was dat de 18-jarige man de man uit Haarlem had uitgescholden voor zijn kaalheid. Aan de hand van camerabeelden kon de politie achteraf zien wat er was gebeurd. Dat was reden om de twee voor nader onderzoek in te sluiten. Ze zullen in de loop van de dag worden gehoord.. Tevens zal de aangever uitvoeriger worden gehoord over zijn aandeel in het incident.

Groningen: aanhouding na tip diefstal
De politie heeft vrijdagmiddag een 39-jarige Stadjer aangehouden na een tip van een getuige. De getuige belde de politie nadat de Stadjer hem op straat een nieuwe baterij-oplader aanbood voor slechts 5 euro. De stadjer werd meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten. Uit een voorlopig onderzoek werd duidelijk dat het apparaat was gestolen in een winkel aan de Vismarkt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Laan 1940-1945 : aantal geregistreerde voertuigen: 1897 , aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Groningen , De Held: aantal geregistreerde voertuigen: 72, aantal overtredingen: 5 , hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Niezijl , Rijksstraatweg N35: aantal geregistreerde voertuigen: 1224, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Den Ham , Sietse Veldstraweg : aantal geregistreerde voertuigen: 519, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Siddeburen , N33 : aantal geregistreerde voertuigen: 1456, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 117 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.