1e persbericht van zaterdag 27 augustus 2005

Eindhoven 27-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Belgen opgepakt na vechtpartij

De politie heeft zaterdagochtend rond 3.00 uur op de Markt twee Belgen aangehouden na een vechtpartij. Agenten zagen dat één van de verdachten, een man van 20 jaar uit Kinrooi, een op de grond liggende man in zijn rug schopte. Hij werd vervolgens aangehouden. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Bree, sloeg één van de agenten tegen zijn achterhoofd. Ook hij werd opgepakt. Beide mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van auto-inbraak aangehouden

De politie heeft vrijdagavond rond 20.30 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor betrokken was bij een auto-inbraak op De Koppele. Rond 20.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat daar werd ingebroken in een geparkeerde auto. De dader was met een andere auto weggereden. Surveillerende agenten zagen die wagen vervolgens in de buurt rijden, waarna ze er achteraan gingen. De auto stopte op de Castilielaan, waarna de agenten in de wagen een autoradio vonden. Die bleek op De Koppele uit de geparkeerde auto gehaald te zijn. De 18-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken automobilist opgepakt

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.30 uur een man van 35 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij was kort daarvoor op de Eisenhowerlaan met zijn auto in een sloot gereden. De man raakte niet gewond maar had wel teveel gedronken: hij had een alcoholpromillage van 1,85. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Verdachte van winkeldiefstallen aangehouden

De politie heeft vrijdagavond rond 20.00 uur een in Veldhoven verblijvende man van 42 jaar met de Russische nationaliteit aangehouden. Hij had kort daarvoor bij een winkel aan de Pleintjes een fles drank gestolen. Toen het personeel hem wilde tegenhouden, werd hij agressief en ging er vandoor. De gewaarschuwde politie vond de man even later elders op de Pleintjes. Hij lag daar te slapen. De man had diverse goederen bij zich, zoals etenswaren en een tas met nieuwe kleding. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Veldhoven: Aangehouden man slaat agent

De politie heeft zaterdagochtend kort na middernacht een man van 40 jaar uit Veldhoven aangehouden op Het Struweel. Hij zou daar een 35-jarige plaatsgenoot hebben lastiggevallen en de buitenspiegel van diens auto hebben vernield. Gewaarschuwde agenten hebben de 40-jarige man na zijn aanhouding ingesloten voor verder onderzoek. Tijdens die insluiting in het bureau sloeg hij met zijn vuist een politieman tegen diens gezicht. Hij zit vast.

Valkenswaard: Automobilist opgepakt na botsing met huis

De politie heeft zaterdagochtend rond 5.30 uur een man van 27 jaar uit het Belgische Overpelt aangehouden. Hij zou rond 3.30 uur met zijn auto op de Dommelseweg uit de bocht zijn gevlogen, door een hekwerk zijn gereden en tegen een woning zijn beland. Vervolgens is hij er vandoor gegaan; de auto liet hij achter. Via familie van de man in Valkenswaard heeft de politie hem kunnen opsporen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,20. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij was overigens niet gewond geraakt bij de aanrijding.