Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 27 augustus

Alkmaar 27-08-2005 - 14.00 uur

Vrouw gewond na aanrijding

Den Helder, vrijdag 26 augustus 2005.

Vrijdagmiddag raakte een 47-jarige vrouw uit Harderwijk gewond bij een aanrijding op de Rijksweg N99, tussen de Oostoeverweg en de Lelyweg. De vrouw reed daar met haar auto, komende uit de richting van Den Oever, toen zij door onverklaarbare oorzaak op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Vervolgens botste zij tegen een auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Geertruidenberg. Bij de aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar hoofd en voet. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De inzittenden van de andere auto, de bestuurder en een inzittende, bleven ongedeerd. Door de aanrijding werd de Rijksweg enkele uren afgesloten. Het verkeer werd via de Balgweg omgeleid.

Diefstal auto

Alkmaar, vrijdag 26 augustus 2005.

Tussen donderdagmorgen 25 augustus en vrijdagmiddag 16.00 uur werd een personenauto gestolen vanaf een parkeerterrein nabij het NS-station Alkmaar-Noord aan de Drechterwaard. Het gaat om een auto van het merk Opel, type Corsa GSI. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken PG-VD-87.

Jongens betrapt tijdens inbraak in woning.

Sint Pancras, vrijdag 26 augustus 2005.

Vrijdagmiddag tussen 17.30 en 17.35 uur werd ingebroken in een woning aan de Prunuslaan. De bewoner lag even op de bank te slapen toen zij wakker werd van een vreemd geluid. Toen zij keek zag zij twee jongens van ongeveer 12 jaar in de kamer staan. Toen zij in de gaten kregen dat zij waren ontdekt renden de jongens de woning uit en verdwenen in de woonwijk. Later bleek dat zij een portefeuille met een onbekende hoeveelheid geld hadden weggenomen. Het gaat om een blanke jongen en een jongen met een donkere huidskleur. Eén van de hen droeg een wit petje en een wit shirt of jack.

Snelheidscontroles op verzoek van buurtbewoners

Heerhugowaard, vrijdag 26 augustus 2005.

Vrijdagavond werden snelheidscontroles gehouden op de Smaragd en de Beukenlaan. Deze controles werden uitgevoerd naar aanleiding van klachten van buurtbewoners dat veel autobestuurders zich niet houden aan de maximumsnelheid van 50 km/u.

Op de Smaragd werd gedurende een uur de snelheid van 63 voertuigen gemeten. Geen van hen reed te snel.

Op de Beukenlaan was het aanbod iets minder. Hier passeerden 42 voertuigen het meetpunt. Eén van deze voertuigen reed te snel.

Twee jongens aangehouden na openlijke geweldpleging

Hoorn, vrijdag 26 augustus 2005.

Vrijdagavond werden twee jongens van 15 en 16 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Hoorn aangehouden in het zwembad aan de Holenweg. De twee hadden kort daarvoor en jongen mishandeld. Dit gebeurde in het horecagedeelte van het zwembad. De verdachten wilden van het slachtoffer weten hoeveel beltegoed hij nog had. Toen de jongen zei dat ze dat niets aanging begonnen ze de jongen te slaan. Ook gooiden ze stoelen naar de jongen. Hierop werd het tweetal gesommeerd het pand te verlaten. Op weg naar buiten pleegden zij verschillende vernielingen. Buitengekomen werden zij aangehouden door de inmiddels gewaarschuwde politie. Eén van uitte daarbij een aantal bedreigingen en beledigingen in de richting van de agenten en verzette zich bij zijn aanhouding. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed van alcohol.

Alkmaar, zaterdag 27 augustus 2005.

Vrijdagavond en de daarop volgende nacht werden een groot aantal weggebruikers in de hele regio gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Meestal gebeurt dat tijdens de normale surveillance. In Heerhugowaard werden op drie verschillende plaatsen alcoholcontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles moesten 190 een blaasproef afleggen. Opvallend daarbij was het feit dat niemand teveel had gedronken. Maar niet iedereen is ervan doordrongen dat het gebruik van alcohol en het deelnemen aan het verkeer niet samen gaan. Zij werden betrapt op teveel alcoholgebruik van alcohol. Hieronder het resultaat van een avond en een nacht controle.

Heiloo, vrijdag 26 augustus 2005.

Vrijdagnacht werd een 62-jarige bestuurder van een personenauto uit Abcoude aangehouden op de Kennemerstraatweg. Het viel agenten op dat de man met stadslichten reed. Hij blies 770 ug/l. Dat is 3,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zaterdag 27 augustus 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 18-jarige autobestuurder uit Den Helder aangehouden op de Zuidwal. Hij blies 650 ug/l., nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid. Ook deze beginnende bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt.

Alkmaar, zaterdag 27 augustus 2005.

In dezelfde nacht werd een 23-jarige man uit Nieuwe Niedorp aangehouden op de Schermerweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto en blies 740 ug/l. Ook van deze bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.

Schagen, zaterdag 27 augustus 2005.

Zaterdagmorgen kort na 03.00 uur werd een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Westerweg. Hij blies 485 ug/l., ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Den Helder, zaterdag 27 augustus 2005.

Kort hierop werd een 26-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Nieuweweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto. Hij blies 460 ug/l., ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Schagen, zaterdag 27 augustus 2005.

Tot slot omstreeks 04.00 uur een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Haag aangehouden op de Hofstraat. Deze bestuurder blies 430 ug/l. en daarmee ver boven de toegestane hoeveelheid.

Man aangehouden na belediging

Heerhugowaard, vrijdag 26 augustus 2005.

Vrijdagavond werd een 24-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Dijk van Kyoto. De man uitte een aantal beledigingen in de richting van agenten die bezig waren met een alcoholcontrole op de Oosttangent. Hierop werd hij aangehouden. Ook na zijn aanhouding bleef de man doorgaan de agenten te beledigingen. De man is overgebracht naar het politiebureau en in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Twee mannen aangehouden na bedreigingen met mes

De Koog, zaterdag 27 augustus 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op de Dorpsstraat twee mannen van 18 en 25 jaar en afkomstig uit Schagen en Den Helder aangehouden. De oudste van de twee had kort daarvoor een medewerker van een horecabedrijf aan de Dorpsstraat met een mes bedreigd. Dit werd door een aantal getuigen gezien. Deze wisten de verdachte vast te pakken en in bedwang te houden. Zij zagen dat de 18-jarige vervolgens het mes van de verdachte overnam en deze in een vuilnisbak gooide. Het mes werd later terug gevonden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Vlees verdwenen na inbraak

Alkmaar, zaterdag 27 augustus 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een winkel aan de Koelmalaan. Bij deze inbraak werd een grote hoeveel vlees weggenomen. Men kwam in het pand door het vernielen van een raam. In het bedrijf werden verschillende vernielingen gepleegd en werd een onbekende hoeveelheid vlees weggenomen uit een koelcel. Het is niet bekend hoe groot de totale schade is.