Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 augustus 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Mishandeling

Politie houdt verdachte aan nadat deze een beveiligingsmedewerker had geslagen

De Lutte

In de avond/nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus werd aan de Bentheimerstraat in De Lutte een evenement gehouden. Op het terrein werd door een beveiligingsmedewerker een groep personen uit elkaar gehaald omdat deze kennelijk ruzie met elkaar hadden. Een van de personen, een 21-jarige man uit Losser, verzette zich hevig en sloeg de beveiligingsmedewerker, een 26-jarige man uit Goor, diverse keren in het gezicht. De 26-jarige man liep onder meer een blauw oog en een bloedneus op. De politie hield de 21-jarige verdachte rond 01.00 uur aan en sloot hem voor nader verhoor op. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-108612)

Vechtpartij

Politie houdt twee verdachten aan

Vroomshoop

Zaterdag 27 augustus hield de politie omstreeks 01.00 uur aan de Dreef in Vroomshoop twee verdachten aan, jongens uit Vroomshoop van 15 en 16 jaar. Even daarvoor had aan de Dreef een vechtpartij plaatsgevonden, waarbij de 16-jarige verdachte twee jongens met een mes licht verwond had. Een van deze jongens is een 16-jarige Vroomshoper. De identiteit van de andere jongen is nog niet bekend. Waarom de vechtpartij is ontstaan, is nog niet geheel duidelijk. De 15-jarige verdachte werd aangehouden omdat hij vermoedelijk de 16-jarige een tweede mes had gegeven nadat diens eigen mes door een andere jongen was afgepakt en in de bosjes was gegooid. Beide messen werden door de politie in beslag genomen. De beide verdachten zijn voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-108606)

Aanhoudingen na overlast

Een van de mannen weigert te vertrekken, een ander beledigt de agenten; beiden worden aangehouden

Vroomshoop

Vrijdagavond 26 augustus wordt om 23.50 uur melding gedaan van ergerlijke overlast door jeugdigen aan De Koele in Vroomshoop. Politieagenten troffen in genoemde straat op de openbare parkeerplaats/grasveld een groep van ruim 20 personen aan. Een aantal van hen maakte veel lawaai. Ook was een houten paal in brand gestoken, hetgeen door de agenten werd geblust. Diverse personen werden bekeurd omdat zij geen identiteitsbewijs bij zich hadden. De groep werd verzocht te vertrekken. Een van hen, een 26-jarige man uit Vroomshoop, weigerde dit meerdere malen en werd door de agenten aangehouden. Omdat een 25-jarige Vroomshoper het nodig vond de agenten te beledigen, hielden zij ook hem aan. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere aanwezigen vertrokken zonder problemen, waarna de rust was wedergekeerd. (05-108603)

Diefstal en vernieling

Drie jongens worden aangehouden na diefstal/vernieling van een fiets

Hengelo

Nadat een getuige zaterdag 27 augustus omstreeks 03.20 uur had gemeld dat drie jongens zich verdacht ophielden bij de fietsenstalling aan het Stationsplein in Hengelo, gingen politieagenten een kijkje nemen. Zij zagen de drie jongens op het Stationsplein lopen, een van hen zat op een meisjesfiets waarvan het slot was vernield. Een andere jongen gooide iets in een bloembak, hetgeen een fietsbel bleek te zijn. Ook in een andere bloembak werd een fietsbel gevonden. De agenten hielden de drie verdachten, jongens uit Hengelo van 16, 17 en 18 jaar, aan. Zij zijn aan het bureau gehoord en hebben inmiddels bekend een fiets te hebben gestolen en meerdere fietsbellen te hebben gestolen/vernield. De jongens zijn inmiddels heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-108640)

Dronken automobilist

1,37 promille betekent invordering van het rijbewijs

Haaksbergen

Politieagenten zagen zaterdag 27 augustus omstreeks 00.10 uur een auto vanaf een parkeerplaats in Haaksbergen wegrijden. Toen de bestuurder de politie zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. De agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder van de auto, een 40-jarige man uit Haaksbergen, parkeerde zijn auto op de Bachstraat, waarna de agenten hem lieten blazen. Nadat de blaastest uitwees dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, werd de 40-jarige man aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,37 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-108595)

Aanhoudingen na onenigheid

Na ruzie in horecagelegenheid houdt de politie twee verdachten aan

Hengelo

Zaterdag 27 augustus kwam omstreeks 02.50 uur een melding binnen van problemen in een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Een aantal personen hadden onenigheid, waarbij op een gegeven moment een 18-jarige man uit Hengelo, een 20-jarige plaatsgenoot pepperspray in het gezicht spuitte. Een medewerker van de horecagelegenheid had het busje spray in beslag genomen en zowel de 18-jarige alsmede een 17-jarige Hengeloër aangehouden. Beiden werden even later aan de politie overgedragen. In hoeverre de 17-jarige verdachte bij de zaak betrokken is, is nog niet geheel duidelijk. De twee verdachten zullen nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-108637)

Aanhouding na diefstal/heling snorfiets

Man loopt met gestolen snorfiets en wordt door de politie aangehouden

Enschede

Vrijdagmiddag 26 augustus hield de politie omstreeks 16.30 uurop de Gronausestraat in Enschede een 46-jarige man uit Enschede aan nadat bleek dat hij met een gestolen snorfiets liep. De snorfiets is op 20 augustus aan de Oostveenweg in Enschede gestolen. De eigenaar, een 36-jarige man uit Enschede, heeft hiervan aangifte gedaan. De 46-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-106022)

Verdachte gaat door het lint

Automobilist weigert blaastest en gedraagt zich na aanhouding zeer gewelddadig richting de agenten

Rijssen

Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 27 augustus omstreeks 15.15 uur een auto over de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken teneinde hem op het eventueel rijden onder invloed te controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken en reed door. Op de Holterstraatweg stopte hij. De agenten spraken de bestuurder aan, die zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man weigerde mee te werken aan een blaastest en werd vervolgens aangehouden. Nadat de verdachte, een 50-jarige man uit Rijssen, een deuk in de politieauto had getrapt, werd hij naar het politiebureau overgebracht. Daar draaide de man volledig door. Hij pakte een tafel en gooide deze richting een agent. Deze kreeg de tafel tegen zijn benen aan. De verdachte was heel agressief en viel de agenten aan. Deze konden hem echter onder controle brengen, waarna de verdachte werd opgesloten. Toen de man een tijdje later uit de cel werd gehaald, was hij aanvankeljk rustig. Plotseling gaf hij echter een van de agenten een vuistslag en krabde hem vervolgens in het gezicht. De agent heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De 50-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-108652)

Aanrijding met letsel

Snorfietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Almelo

Een 74-jarige man uit Almelo reed vrijdagmiddag 26 augustus omstreeks 14.00 uur vanaf een parkeerhaven aan de Ootmarsumsestraat in Almelo de rijbaan op. Hij wilde linksom de weg opdraaien en zag daarbij een snorfietser over het hoofd, die hem van achteren naderde. De bestuurder van de snorfiets, een 33-jarige man uit Almelo, liep hoofdletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat de 33-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde, werd bij hem een bloedproef afgenomen. (05-108372)


---- --