Politie Zeeland


---


Z-5800-2005 Drie mannen aangehouden, Terneuzen

Op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen, zijn vannacht rond 02.46 uur drie mannen aangehouden in de Nieuwstraat in Terneuzen.
Een van de drie, een 44-jarige Arnhemmer, was een kroeg uitgezet en begon daarvan anderen de schuld te geven. De twee andere mannen, een 27-jarige en een 28-jarige Terneuzenaar, gingen op zijn opruiingen in en begonnen te vechten. Alle drie de mannen werden hierop meegenomen naar het bureau. Zij hebben allemaal verklaringen afgelegd en werden hierna weer op vrije voeten gesteld. Tegen allen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Z-5801-2005 Vernieling slagboom, Terneuzen

Tussen donderdagavond 21.00 uur en vrijdagavond 19.00 uur is bij een bedrijfspand aan de Schuttershofweg in Terneuzen een slagboom vernield.
Wat precies de vernieling inhoudt is niet duidelijk. Ik neem aan dat de slagboom is afgebroken, maar kan op dit moment niemand bereiken die mij dit toe kan zeggen.
Een schadebedrag is niet bekend.


O-5802-2005 Aanrijding Rilland

Omstreeks 12.28 uur vanmiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Bathseweg in Rilland.
Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Reimerswaal verleende op het kruispunt met de Valckenisseweg geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobilist van 20 jaar uit dezelfde gemeente. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bromfietser is met een gebroken pols overgebracht naar het ziekenhuis.


Z-5803-2005 Aanrijding, Axel

Op de Tractaatweg in Axel heeft vanmorgen rond 10.16 uur een aanrijding plaatsgevonden met materiele schade.
Een 34-jarige Terneuzense automobilist remde af voor een verkeerslicht en een achter hem rijdende 20-jarige Fransman uit Arras zag dit te laat en reed achterop de auto van de Terneuzenaar.


O-5804-2005 Vernieling auto, Renesse

Een geparkeerde auto aan de Lindelaan in Renesse is vernield.
Mogelijk is de auto door onbekenden opgetild, daarom zijn er deuken in de carrosserie ontstaan. Een schadebedrag is niet bekend. De vernieling heeft plaatsgevonden tussen gistermiddag 16.00 uur en vanmorgen 10.00 uur.


W-5805-2005 Aanrijding, Aagtekerke

Op de Pekelingseweg in Aagtekerke heeft vanmorgen rond 11.40 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 73-jarige automobilist uit Bleiswijk gaf aan te willen afslaan naar lnisk, en ging hiertoe stilstaan op een splitsing. Een achter hem rijdende 20-jarige automobilist uit de gemeente Veere zag dit te laat en botste tegen de achterkant van zijn voorganger aan. Beide auto's beschadigden door de klap.


Z-5806-2005 Diefstal uit auto

In Terneuzen, in de Oranjestraat, is ingebroken in een geparkeerd staande auto.
De diefstal vond plaats tussen 07.00 uur vanmorgen en 11.45 uur. Het frontje van de radio, een navigatiesysteem en een radardetector zijn uit de auto weggenomen. De dader(s) is/zijn de auto binnengekomen door een ruitje in te slaan.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland