Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 27 augustus 2005


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid hield vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Tarwewijk. In totaal werden 413 personen gefouilleerd en 33 auto's gecontroleerd. In horecagelegenheden werden 46 personen gecontroleerd. In totaal zijn er 4 steek- en 2 slagwapens in beslag genomen alsmede een busje CS-gas. Eén man werd aangehouden ter zake van openbare dronkenschap. Bij controle van een coffeeshop aan de Wolphaertsbocht bleek dat er meer dan 500 gram voorraad softdrugs aanwezig was. De gehele voorraad zo'n 600 gram werd in beslag genomen.
In een café aan de Brielselaan werden 5 personen aangehouden. Zij verkochten/speelden een illegale lotto. De administratie en geld werd in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake van overtreding van de Wet op de Kansspelen.


* BRAND IN KELDERBOXEN
Vrijdag aan het einde van de middag brak door nog onbekende oorzaak brand uit in een kelderbox van een woning aan de Korte Schoonderloostraat. Ook andere kelderboxen raakten in brand. De bewoners van de bovenliggende woningen konden hun woning tijdig verlaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand en sluit daarbij brandstichting niet uit.