Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 27-08-2005

Putdeksel levert gevaar op
ZUIDWOLDE In de nacht van vrijdag op zaterdag reed 19-jarige man uit Groningen met zijn auto over de Hoofdstraat. Hij reed daar over een kennelijk opzettelijk geopend gietijzeren putdeksel waardoor de auto zware schade aan het motorblok opliep. Het putdeksel werd finaal uit het wegdek gerukt. De auto moest worden afgesleept en de eigenaar van de auto zit met een forse schadepost. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. (05-174013)

Al vroeg een glaasje op .
KLAZIENAVEEN Zaterdagmorgen om 10.00 uur reed een 30-jarige vrouw uit Klazienaveen op haar fiets over het fietspad langs het van Echtenskanaal NZ. Er zat een kind bij haar achterop en een kind fietste naast haar. Op de kruising met de Boterbloem werd zij aangereden door een 52-jarige automobilist uit Klazienaveen die haar geen voorrang gaf. Zij en haar kinderen liepen geen letsel op, de fietsen werden wel beschadigd. De automobilist bleek na onderzoek een alcoholpromillage te hebben van 1. (05-174063)

Alcomobilisten
HOLLANDSCHEVELD - In de nacht van vrijdag op zaterdag troffen agenten op de Riegshoogtendijk een 22-jarige bestuurder uit Elim aan. Hij had een alcoholpromillage van 1,77. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (05-174005)

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Meerstraat rijden. Een test wees uit dat de 32-jarige bestuurder uit Emmen een alcoholpromillage had van 0.8. (05-174020)

Fietser op de vluchtstrook
SPIER Agenten troffen zaterdagavond op de vluchtstrook van de A28 een fietser aan. De 53-jarige man uit Hardenberg was zich van geen kwaad bewust. Hij weigerde zich ook te legitimeren waarop hij werd aangehouden. Met twee bekeuringen kon hij later het bureau verlaten. (05-173940)

Bromscooter met mankementen
HOLLANDSCHEVELD Een surveillerende agent zag zaterdagavond omstreeks 23.00 uur een bromscooter over de Schoonhovenweg rijden. Zowel de bestuurder als de passagier droegen geen helm en dat was aanleiding voor een controle. De bestuurder uit Elim was pas 15 jaar, het verzekeringsplaatje van 2004 was overgeschilderd, de remmen werkten niet behoorlijk en ook de passagier droeg geen helm. De scooter werd voor verder onderzoek naar het bureau overgebracht. (05-173981)

Zitmaaier weg na inbraak
COEVORDEN Zaterdagmorgen werd een inbraak ontdekt bij een hoveniersbedrijf aan de Europaweg. De schuur van het bedrijf was opengebroken en de zitmaaier, met een waarde van ruim 7.000,- weggenomen. (05-174051)

Politie houdt bedreiger aan
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 30-jarige Assenaar aangehouden op de Brinkstraat. Hij bedreigde een portier van een horecagelegenheid waarna hij werd aangehouden. In de auto gaf hij een agent een zogenaamde kopstoot die daardoor een gekneusde neus en een gescheurde wenkbrauw opliep. (05-174015)

Schuur in brand
WIJSTER Zaterdagavond raakte een schuur bij een woning aan de Sportweg door nog onbekende oorzaak in brand. De buurman, die de brand ontdekte, waarschuwde de brandweer en de bewoners. Samen konden zij de in de schuur verblijvende paarden tijdig naar buiten krijgen. De 52-jarige eigenaar liep hierbij ademhalingsproblemen op en werd naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht. Zijn 13-jarige dochter raakte aan haar voet gewond en stelde zich eveneens onder doktersbehandeling. (05-173996)

Wildplasser beledigt agenten
ASSEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden twee 27-jarige Assenaren bekeurd omdat zij stonden te plassen tegen de gevel van de Rechtbank. Eén van hen werd later nog bekeurd toen hij de bekende middelvinger tegen de agent opstak. De beide mannen waren al eerder die nacht geweigerd bij een horecagelegenheid aan de Brinkstraat en gedroegen zich vervelend tegenover de portier. (05-173994)

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-36 12 94 of 06 - 53 23 80 59.