Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 augustus 2005


Vrouw blijft schreeuwen na controle conducteur


De politie heeft vrijdagavond (27/8) op het ns-station in Doetinchem een 21 jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden die bij een controle van de conducteur niet in het bezit bleek van een plaatsbewijs. Vervolgens schreeuwde de vrouw het hele station bij elkaar en was niet tot bedaren te brengen. Ze toonde aanvankelijk geen legitimatiebewijs, maar op het politiebureau kwam toch een paspoort te voorschijn.


Man poets billen met jassen horecabezoekers


De politie heeft zaterdagnacht (27/8) omstreeks 03.00 uur een 19 jarige man uit Borculo aangehouden op verdenking van vernieling en diefstal. De man was in een horecazaak in Borculo en maakte gebruik van het toilet om te braken en zijn behoefte te doen. Na het toiletbezoek liep hij de zaak uit waarop twee bezoekers van de horecagelegenheid hun jas misten. De jassen werden teruggevonden in de toiletruimte en waren besmeurd met ontlasting. De gedupeerden en de horecaondernemer troffen de man even verderop in het dorp. De gewaarschuwde politie hield de man aan en heeft hem voor nader onderzoek ingesloten.


Doetinchem - drankrijder botst tegen lantaarnpaal


Een 30 jarige automobilist reed zaterdagnacht (27/8) op de IJsselkade in Doetinchem tegen een lichtmast. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 1,9 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Gendringen - Duitse jongetjes de grens over voor speelgoeddiefstal


Twee broertjes van 8 en 4 jaar uit het Duitse Anholt zijn vrijdagmiddag in een speelgoedzaak in Gendringen betrapt bij het wegnemen van speelgoed. Ze wilden de winkel verlaten met een tas met speelgoed ter waarde van E 70,- De kinderen waren met hun fietsje met zijwieltjes van huis vertrokken en 400 meter de grens over, naar Gendringen gefietst. De politie heeft de jongens naar huis gebracht en de ouders geïnformeerd. De oudste was onlangs jarig geweest en geld gekregen om met de ouders cadeautjes te kopen. Het duurde hem allemaal te lang en ging er zelf op uit om te winkelen en nam daarbij zijn broertje mee.



---- --