Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 augustus 2005


Apeldoorn - Vijf man aangehouden na openlijk geweld


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (27/8) omstreeks 04.20 uur vijf jonge mannen in de leeftijd van 19 tot 24 jaar aangehouden nadat ze bij de overdekte fietsenstalling in de Nieuwstraat in Apeldoorn zich schuldig maakten aan openlijke geweldpleging. Een 20 jarige Apeldoorner werd mishandeld en een fiets werd vernield. Ook een 30 jarige Apeldoorner kreeg een klap tegen zijn hoofd en liep een hoofdwond op.
Eén verdachte een 20 jarige uit Deventer werd na verhoor op vrije voeten gesteld. De andere vier, afkomstig uit Eerbeek, werden voor nader onderzoek ingesloten. Het motief van het geweld is nog niet geheel duidelijk.


Apeldoorn - man ingesloten na onduidelijkheid identiteit


De politie heeft vrijdagmiddag een 37 jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden nadat hij bij een controle niet in het bezit bleek van een geldig rijbewijs. Ook was zijn auto niet verzekerd en ontstond er bij gebrek aan een identiteitsbewijs onduidelijkheid over zijn identiteit en zijn verblijfsstatus.
Bij controle van de door hem verstrekte personalia bleek dat die persoon nog 14 dagen hechtenis moest uitzitten. De man werd voor nader onderzoek door de vreemdelingendienst ingesloten


Beekbergen - twee mannen aangehouden na diefstal en mishandeling


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (27/8) omstreeks 01.30 uur bij een horecazaak in Beekbergen twee mannen van 18 en 22 jaar uit Kootwijkerbroek aangehouden nadat de 18 jarige
bij de kassa voor de muntenverkoop een bankbiljet van 50 euro zou hebben weggenomen. Toen de 22 jarige zich met het incident bemoeide ontstond er een schermutseling waarbij een 36 jarige man uit


Apeldoorn - twee gewonden bij ongeval


Een 17 jarige bestuurder van een scooter is vrijdagavond (27/8) rond 19.00 uur gewond geraakt toen hij met zijn scooter in een bocht van de Kersenlaan van de weg raakte en tegen een kast van de kabelantenne botste. Zijn 15 jarige duopassagiere raakte licht gewond en werd ter plaatse door de ambumedewerkers behandeld. De 17 jarige werd met knieletsel overgebracht naar het Lukasziekenhuis. Beiden komen uit Apeldoorn.


Beekbergen - man ingesloten voor uitzitten straf


Na een melding van en verdachte situatie op de Zichtweg in Apeldoorn trof de politie twee mannen aan waaronder een 32 jarige uit Beekbergen. Deze man bleek bij controle van het opsporingsregister nog 6 dagen hechtenis te moeten uitzitten. Hij werd daarvoor aangehouden en ingesloten.


Apeldoorn - inbreker vlucht na ontdekking


Een nog onbekende inbreker werd zaterdagmorgen rond 06.00 uur betrapt bij een poging een pand aan de Nieuwstraat te openen. De getuige sprak hem aan waarna de man er vandoor ging. Zijn fiets bleef achter. De politie trof in de fietstassen enkel pakjes sigaretten, een afstandsbediening en een dvd-recorder. De politie heeft de fiets veilig gesteld en is op zoek naar de verdachte.



---- --