Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

donderdag 28 juli 2005

Crimejazz presents:

words, poetry & beyond

Op 28 augustus 2005 organiseert Stichting CrimeJazz het literair crossover programma CrimeJazz in Rotown, Rotterdam. CrimeJazz is een eigentijds programma waarin diverse vormen van gesproken woord afgewisseld worden met hiphop, folk, nu-soul, jazz- en aanverwante muziek.

Naast vertelkunsten als klassieke poëzie en proza wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan actuele stijlen als rap-poetry en spoken word. Het concept is geïnspireerd op de poetry beatlounges zoals we die kennen uit trendy nachtclubs in New York, Londen en Berlijn, waar voordrachtkunstenaars zich presenteren in een intieme ambiance.

Voorafgaand aan de CrimeJazz avonden worden i.s.m. het hiphophuis (SKVR) in Rotterdam door de internationale artiest een masterclass gegeven in tekstschrijven en/of voordracht technieken (vrije inschrijvingen). Elke CrimeJazz avond wordt muzikaal omlijst huisdeejay Thelonius.

Lennie St Luce - presentatie

Lennie St Luce is CrimeJazz!; Funky, sociaal bewust, luidruchtig en (soms) ingetogen, hilarisch, serieus en vooral heel warm. Lennie brengt sfeer in de zaal en laat je optimaal genieten van een avondje CrimeJazz. Zij was de drijvende kracht achter de Poetry matinees in de Badkuip (Amsterdam) en leverde een schitterende bijdrage aan het solo album van Gylan Kain.

CrimeJazz - educatie

In samenwerking met het hiphop huis (Rotterdam), organiseert CrimeJazz een serie Masterclasses voor jongeren waarin zij worden onderwezen in schrijf-technieken en podiumpresentatie. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en worden gegeven door podiumartiesten uit de Engelse en Amerikaanse Poetry scène. Check voor meer info: www.hiphophuis.nl

Rufus Ketting - column

Conceptuele omnikunstenaar, HuMobist, romanticus tegen wil en dank, rapper en (de) vogel Rufus.K houdt van beperkingen en vestigt er graag de aandacht op. Het publiek moet zich bewust worden van het verschil tussen haar eigen beperkingen en de beperkingen die de wereld zich opdringt. Humor is het enige medium dat het publiek in staat stelt 'de wereld' niet zo serieus te nemen. Verwacht een paranoïde column.

Nelson & Djosa - Huisband

Geïnspireerd door muzikale iconen als Stevie Wonder en Herbie Hancock, maar ook sterren uit deze huidige generatie zoals Sa-ra en Amp Fiddler trachten zij voortdurend hun muzikale grenzen te vinden en te verleggen. Op hun eerste demo presenteren zij de kernvocalist GMB (Dutch Conspiracy, Rotterdams Lef) en Ntjamrosie (Kameroense vocalist). De muziek kan omschreven worden als een combinatie van nu-soul, future-jazz, hiphop en West-Afrikaanse muziek.

Carl Hancock-Rux (usa)

Carl Hancock- Rux is een doorgewinterd podium artiest die leeft om te schrijven en schrijft om te leven. Met invloeden vanuit de soul, gospel, blues en hiphop stromingen produceert hij explosieve lyrics over politiek, sex en afkomst. Hij is een multidisciplinaire duizendpoot. Hij werd geselecteerd door de 'New York Times' als '...één van de 30 artiesten (onder de 30 jaar!) die waarschijnlijk de komende 30 jaar cultuur zal beïnvloeden'. www.carlhancockrux.com

Earl Ockin (uk) - singer song writer

Sex symbool Earl Okin is een uiterst getalenteerde singer- song writer (van klassieke jazz tot authentieke bossa-nova), pianist, gitarist en jazz vocalist. Samen met zijn uiterst humoristische podium presentatie maakt hem een graag gezien gast in het Alternatieve comedy circuit van London. Earl trad op met grote namen als Paul McCartney en Van Morrison en schitterde in gevestigde London's theater waaronder The Royal Albert Hall en The Wembley Arena. www.spats.demon.co.uk

Cindy Hoetmer leest voor!

Sinds juli 2004 is Cindy Hoetmer onder andere columniste voor HP/De tijd. Na de lancering van het underground kopieerblaadje PhK werd juffrouw Hoetmer aangenomen als columniste bij het tijdschrift Blvd, wat toen nog reuze artistiek was en geslachtsloos. Voor dit blad bleef ze acht jaar columns schrijven met marginaal succes. Onlangs publiceerde zij bij de Arbeiderspers haar debuut roman 'het beest in Daisy'. www.cindyhoetmer.nl

DJ Support: Thelonius

Yo Mtv-raps en de befaamde VPRO hiphop radioshow de "Dutch masters" is waar het zo ongeveer begon met de liefde van DJ Thelonious voor muziek en in het bijzonder hiphop. Nadat hij begon als resident DJ in het nighttown theater werd hij al snel een vaste waarde binnen de Rotterdamse scène. Op dit moment draait hij een energieke mix van broken beats, hiphop, nu soul, funk, afro-beat en latin. Naast DJ is Thelonious ook initiatiefnemer van de avond Strange fruit waar hij op de succesvolle eerste editie Benji B (BBC 1xtra) te gast had!