Auteurs en amateurs bijeen op schrijfdag 28-8

Stichting schrijven

Amsterdam, 8 augustus 2005. Auteurs en amateurs bijeen op schrijfdag 28-8 Zondag 28 augustus: Schrijf! Dag van het schrijven in De Rode Hoed (Amsterdam). Een dag gewijd aan het plezier en het geploeter van het creatief schrijven. Voor en door schrijvers, voor iedereen die graag schrijft en actief met schrijven bezig is. Met medewerking van o.a. Ilja Leonard Pfeijffer, Fedor van Rossem, Allard Schröder, Vrouwkje Tuinman, Maarten Asscher, Kluun, Nirav Christophe, Oscar van Gelderen, Tonnus Oosterhoff, en het letterkundig vermaak van Leesbaar Nederland. Aanmelding op www.clubschrijven.nl.

400 schrijvers in één gebouw bijeen, schrijvend, luisterend en debatterend. Dé kans om contacten uit te breiden, eigen werk te verbeteren en kennis en inspiratie op te doen.
De dag opent met een openbare schrijfwedstrijd onder leiding van de redactie van de Revisor (Manon Uphoff, Allard Schröder, Menno Lievers, Ilja Leonard Pfeijffer). Iedereen kan meedoen: elke deelnemer maakt kans om aan het eind van deze dag een prijs te winnen die het schrijfwerk vooruit helpt.
Daarna is er een rijkgevuld programma, ingevuld door kenners uit de schrijfwereld (schrijfopleidingen, uitgevers, literaire tijdschriften en auteurs). Tussendoor treden dichters, zangers en kleinkunstenaars op. Voor ontspanning en contact zijn er schrijverscafés. Uniek is de mogelijkheid om een eigen tekst professioneel te laten beoordelen.

Onderwerpen in debatten en workshops zijn o.a. inspiratie en verbeelding, talent en techniek, de uitgeverij als scherprechter, en literatuur zonder papier: een carrière op podium en scherm. Verder: de randvoorwaarden van het schrijven (discipline, moeilijke passages en het inrichten van je schrijvende leven) en het boekvoorstel (over het maken van een synopsis, de waarde van een proefhoofdstuk en de reactie van uitgeverijen op inzendingen).

Praktische informatie
Wat? Lezingen,debatten, tekstbeoordelingen (van te voren inzenden), schrijverscafés, literair amusement, workshops, vraag en antwoord, openbare schrijfwedstrijd met unieke prijzen.
Wanneer: Zondag 28 augustus 2005 (ontvangst vanaf 9.30, slot en borrel tot 17.30) Waar: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV , Amsterdam Entree: E 22,50
Koffie, thee, lunch: te koop bij De Rode Hoed
Meer informatie over en aanmelden voor deze schrijfdag op www.clubschrijven.nl

Schrijf! Dag van het schrijven in De Rode Hoed wordt georganiseerd door Club Schrijven, timArt en De Rode Hoed en is mede mogelijk gemaakt door het Theo Quené Fonds (beheerd door hetPrins Bernhard Cultuurfonds), het VSBfonds, het LIRA Fonds en het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten.
Stichting Schrijven is de landelijke ondersteuningsinstelling voor organisaties en individuele (amateur)schrijvers van elk niveau. De stichting informeert, stimuleert onderlinge contacten en verbindt netwerken van schrijvers en organisaties. Daarnaast ondersteunt de stichting via Club Schrijven ambitieuze beginnende schrijvers op internet (www.clubschrijven.nl) en met Club Schrijven Magazine.

---
Opmerking voor de redactie,