Gemeente Den Haag

augustus 2005
Nazomer-excursie in Heempark H.J. Bos (18 augustus)

Op zondag 28 augustus kunnen de natuurverschijnselen van de nazomer worden ontdekt tijdens een excursie in Heempark H.J. Bos. De excursie begint om 14.00 uur en is geschikt voor jong en oud. Tijdens de ongeveer twee uur durende wandeling kunnen deelnemers kennis maken met het bijzondere zand-, veen- en kleilandschap in het heempark.

Nazomerwandeling
Ieder jaargetijde heeft zijn eigen natuurverschijnselen. Om hier extra aandacht aan te geven organiseert de gemeente Den Haag ieder seizoen een wandeling. De nazomerwandeling kan, naast deze excursie, ook op eigen gelegenheid worden gemaakt. Informatie over de wandeling is vanaf 28 augustus op papier af te halen bij de beheerdersruimte van het Heempark. De wandeling staat dan ook op internet: www.denhaag.nl/heempark.

Heempark H.J. Bos ligt aan de rand van recreatiegebied Madestein, naast stadsboerderij Hoeve Bijdorp aan de Loosduinse Hoofdstraat (naast nummer 1184). Het park is geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 16.30 uur en in het weekend van 9.00 tot 16.30 uur.