Ingezonden persbericht


Nederlandse dj s in CNN programma SPARK

Silent Disco in opmars

Het CNN programma Spark besteedt op zondag 28 augustus aandacht aan het fenomeen Silent Disco.

Voor de twee Nederlandse DJ s, No DJ en DJ Od is lawaaioverlast geen issue. Met het bedrijf 433fm.com introduceerden zij draadloze hoofdtelefoons op de dansvloer en noemden dit Silent Disco (stille disco). Het bedrijf 433fm.com timmert flink aan de weg met de Silent Disco. Drie jaar geleden begonnen met een mini-opzet is de Silent Disco inmiddels uitgegroeid tot een Europees fenomeen. Direct na de start is contact gelegd met producenten van draadloze hoofdtelefoons. De Nederlandse elektronicagigant Philips zag onmiddellijk het belang van deze nieuwe ontwikkeling in en heeft als sponsor de groei van Silent Disco mogelijk gemaakt. Doordat Silent Disco mondiaal de meest intensieve gebruiker van hoofdtelefoons is, is de feedback voor de producent waardevolle informatie. Grote concerten met voor iedere bezoeker hetzelfde perfecte geluid is één van de doelen van 433fm.com voor de komende jaren.

SPARK

Het maandelijkse CNN programma Spark gaat over de invloed van (nieuwe) technologie op het dagelijks leven. Welke nieuwe ontwikkelingen zijn er gaande, hoe worden ze toegepast in het bedrijfsleven en welke invloed hebben ze op de mens als individu?

Naast het onderwerp over de Nederlandse Silent Disco in deze aflevering van Spark verder:

*Nokia probeert het grote publiek te overtuigen van het nut en de noodzaak van live televisie op de mobiele telefoon

*Unilever richt zich bij de reclame voor hun nieuwe deodorant niet meer op de traditionele media maar op het web, mobiele downloads en de gaming industrie. De resultaten zijn verbluffend.


* Het heeft geen last van storingen, er zijn honderden stations en het is reclamevrij: Satellietradio. Bekeken wordt hoe satellietradio de traditionele manier van radio maken beconcurreert en het programma bezoekt twee grote spelers in de VS, Sirius en XM


* Van video editing tot layout voor tijdschriften: Adobe s software vind je overal. Hoofd Operations Shantanu Narayen vertelt hoe het Adobe is gelukt om zijn software op meer computers geïnstalleerd te krijgen dan Microsoft s Windows.

Spark wordt uitgezonden op:

Zondag 28 augustus om 21.30 uur

Donderdag 1 september om 22.30 uur

Vrijdag 2 september om 13.30 uur en 00.00 uur


---

Noot voor de redactie (