Talpa Nederland


Laren, 22 augustus 2005

BIG BROTHER VANAF 28 AUGUSTUS OP TALPA

Eerste live beelden 24 augustus vanaf 22:00 uur via internet

Zondag 28 augustus maakt Big Brother om 20.30 uur op Talpa zijn rentree op de Nederlandse televisie. Dan is de kick-off uitzending waarin de bewoners elkaar en het gloednieuwe Big Brother huis voor het eerst te zien krijgen. Op woensdag 24 augustus zijn vanaf 22.00 uur reeds de allereerste live beelden te zien via internet op www.talpa.tv Het wordt de vijfde editie van de real-life soap in Nederland.

Vanaf maandag 29 augustus is Big Brother elke werkdag van 19.30 uur tot 20.00 uur te zien. Elke donderdag presenteren Bridget Maasland en Ruud de Wild van 20.30 tot 21.30 de wekelijkse live uitzending. Het programma wordt elke werkdag later op de avond herhaald.

Big Brother keert terug naar de oorspronkelijke vorm die het programma tot een wereldhit maakte: back to basic. Twaalf bewoners, meer dan honderd dagen opgesloten in een huis. Elke stap die zij zetten wordt gevolgd door de camera. Hoe reageren zij op elkaar? Wie worden bondgenoten, wie vijanden? Wie toont zijn ware gezicht en wie speelt een spel? Wie wordt genomineerd en wie door de kijker weggestemd? Uiteindelijk bepaalt de kijker wie de hoofdprijs van maximaal 400.000 euro wint.

Net als bij de vorige edities kunnen kijkers hun favoriete bewoner steunen door te stemmen via sms en telefoon. Daarnaast kan de kijker zich aanmelden voor diverse sms- en telefoondiensten. Zo kan via de Big Brother Nieuwsdienst dagelijks het laatste nieuws van Big Brother per sms worden ontvangen en kan via de Spyline worden meegeluisterd in het huis. Tevens wordt er via internet wekelijks een chat-sessie met de presentatoren georganiseerd.

Rondom Big Brother is een geavanceerd multimediaal platform gebouwd. Zo zijn de beelden niet alleen 24 uur per dag live te volgen op www.talpa.tv , maar ook op het digitale kanaal van Versatel (IP-TV) en via UMTS van Vodafone en KPN.


---


Noot voor de redactie,