Stichting PLONS op World Port Sail

Stichting plons

Persbericht 25 augustus 2005

Stichting PLONS op World Port Sail
Demonstraties 'Zeilen met verstandelijk gehandicapten'

Rotterdam - Vier vooraanstaande Rotterdamse Watersportverenigingen, organiseren van 26 t/m 28 augustus 2005 gezamenlijk een groot zeilevenement onder de naam WORLD PORT SAIL 2005. Deze zondag is Sailability te gast bij de Kralingsche Zeilclub, samen met de Rotterdamse Stichting 'Plons', die zich inzet voor de watersport voor verstandelijk gehandicapte volwassenen in de regio.

Watersport is zeer populair bij mensen met een beperking. Begrijpelijk, want de lat ligt minder hoog dan bij andere sporten en varen is een avontuur voor deze groep mensen. Helaas konden deze mensen nergens in Rotterdam terecht om te zeilen, terwijl geen enkele andere stad zoveel met water heeft.

Goede begeleiding en watersportmateriaal kosten behoorlijk wat tijd en geld. In april 2004 is Stichting Plons opgericht om watersportactiviteiten aan te bieden. Inmiddels heeft deze Stichting de nodige vrijwilligers gevonden voor de begeleiding. Om de kosten van het materiaal en andere zaken te kunnen dekken is men afhankelijk van sponsors. Door middel van ondersteuning door bedrijven en stichtingen waaronder SWZG is Plons in staat iedere twee weken met 3 zeilboten het water op te gaan.

Het programma
In dit weekend organiseert de Kralingsche Zeilclub aan het Langepad 25 te Rotterdam, haar 65ste Zeilweek, die dit jaar in het teken staat van 'World Port Sail 2005'. Belangstellenden zijn op zondag 28 augustus as. vanaf 11.00 uur van harte welkom aan het Langepad te Rotterdam. Zij kunnen dan zelf vaststellen dat zeilen met een handicap wel degelijk mogelijk is. En veel plezier oplevert.

Activiteiten en plannen van Stichting Plons
Stichting Plons heeft momenteel een aantal stabiele zeilboten in gebruik. Daarin kunnen behalve een instructeur maximaal vier personen meevaren. Elk van de circa vijftien instructeurs maakt tussen mei en september twee of drie keer een tocht met een groep. Onze activiteiten vinden plaats op zondagen vanuit de Watersportvereniging Rotterdam (WSVR) op de Kralingsche Plas.


- EINDE PERSBERICHT -


---