Gemeente Tilburg

25-8-2005
Reisinformatie T Bus geheel actueel
Actuele reisinformatie v.a. 28 augustus ook op www.TBus.nl

Vanaf zondag 28 augustus is de actuele reisinformatie over T Bus helemaal compleet. De displays bij de nieuwe T Bus haltes geven dan de werkelijke vertrektijden aan. Daarnaast worden in de stadsbussen de haltes omgeroepen en op een display getoond. Ook op www.tbus.nl zijn de actuele vertrektijden voortaan te raadplegen.

Actuele reisinformatie
Sinds enkele maanden staan op de nieuwe T Bus haltes in Tilburg, Goirle en op het Centraal Station Tilburg electronische displays. Hierop staat reisinformatie (de vertrektijden) van de stadsbussen. De afgelopen maanden gaven deze displays nog niet de actuele (daadwerkelijke) vertrektijden aan, maar de vertrektijden volgens de dienstregeling. Er waren namelijk enkele maanden nodig om de reisinformatie volgens de nieuwe dienstregeling betrouwbaar te laten werken. Vanaf a.s. zondag gaan de displays de werkelijke vertrektijden aangeven. Met behulp van een GPS systeem zijn de posities van de bussen exact bekend en worden de aankomst- en vertrektijden van de bussen berekend. De reizigers kunnen voortaan dus precies zien hoe lang ze op een bus moeten wachten (b.v. als een bus vertraging heeft).

Daarnaast worden in alle stadsbussen de haltes omgeroepen en op een display getoond. Hierdoor weten reizigers altijd waar ze zich bevinden en of ze al uit moeten stappen.
Tot slot is de actuele reisinformatie vanaf 28 augustus ook beschikbaar via internet. Op www.TBus.nl kan men de actuele vertrektijd zien (via 'kies een lijn' en vervolgens de gewenste halte aanklikken). Tot 1 september a.s. geldt dit alleen nog voor de vertrektijden vanaf de nieuwe T Bus haltes. Daarna is de actuele vertrektijd vanaf iedere halte op Tbus.nl te vinden.

Einde vakantiedienstregeling
Vanaf zondag 28 augustus a.s. eindigt de vakantiedienstregeling en gaan de T Bussen weer rijden volgens de normale dienstregeling.