NMBS

Kapellen: nieuwe spooroverweg zet sein op groen voor tunnelbouw

25/08/2005

Zondagochtend 28 augustus wordt de nieuwe overweg aan de Frans De Peuterstraat in Kapellen in gebruik genomen. Hiermee staat het sein op groen voor het bouwen van een tunnel aan de Antwerpse Steenweg. Infrabel, de spoorinfrastructuurbeheerder van de NMBS-Groep, zit perfect op schema om met het ondertunnelingsproject de verkeerssituatie aan de drukke overweg te verbeteren. Het trein- en autoverkeer zal in deze fase geen hinder ondervinden.

In oktober 2004 ging het project voor de aanleg van een tunnel onder de overweg aan de Antwerpse Steenweg in Kapellen van start. De voorbije maanden werden nutsleidingen verplaatst en enkele woningen afgebroken om de aanleg van een tijdelijke overweg aan de Frans De Peuterstraat mogelijk te maken.

Zondagochtend omstreeks 4.30 uur zal het wegverkeer via de nabijgelegen overweg aan de Frans De Peuterstraat worden geleid en gaat de overweg aan de Antwerpse Steenweg definitief dicht.

Volgende zomer kan het autoverkeer aan de Antwerpse Steenweg gebruik maken van de tunnel onder de sporen. De aanleg van langswegen, het plaatsen van verlichting, de afbraak van de tijdelijke omleidingweg en het ontruimen van de werf zal tegen eind 2006 worden voltooid. Het project kost 7,3 miljoen euro.

""