MINDEF:Staatssecretaris van der Knaap naar Japan en Zuid-Korea

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Staatssecretaris van Defensie, Cees van der Knaap, brengt van 28 augustus tot en met 2 september een bezoek aan Japan en Zuid-Korea.

Het beleefdheidsbezoek aan Japan staat vooral in het teken van het versterken van de algemene relatie en het ondersteunen van het Nederlandse bedrijfsleven in de regio. De staatssecretaris spreekt in Japan met zijn collega Vice Minister Takemasa Moriya.

In Zuid-Korea heeft de staatssecretaris een gesprek met de Vice Minister van Defensie Mr. Hwang Kyu Sik waarin het onderwerp materieelsamenwerking centraal staat. Nederland kent een aantal samenwerkingsovereenkomsten met Zuid-Korea onder meer op het gebied van logistiek, kwaliteitszorg en het testen van militaire producten. Tijdens het werkbezoek zal de staatssecretaris zich oriënteren op de Koreaanse defensie-industrie en materieelprojecten. Op woensdag 31 augustus legt de staatssecretaris ter herdenking van de Nederlandse gevallenen in de Korea-oorlog een krans op de militaire begraafplaats Busan. Ook brengt hij een beleefdheidsbezoek aan de gedemilitariseerde zone, de 'bufferzone' tussen Noord- en Zuid-Korea die is ingesteld na de wapenstilstand van 1953.




Ministerie van Defensie