Gemeente Enschede

Recordpoging zonnewagen SOLUTRA in Enschede

dinsdag 30-08-2005
Zondag 28 augustus a.s. van 12.00 tot 15.00 uur is de Gronausestraat tussen de Singel en de Tolstraat in Glanerbrug afgesloten voor alle verkeer

Recordpoging zonnewagen SOLUTRA in Enschede

Aanstaande zondag staat Enschede in het teken van de recordpoging met de zonnewagen Solutra van het Raedthuys Solar Team op de Gronausestraat. De gemeente Enschede geeft volledige medewerking aan deze recordpoging. Burgemeester P.E.J. den Oudsten zal het startsein geven voor de recordpoging.

Voor omwonenden, inwoners van Enschede en eventuele toeschouwers is van belang te weten dat de verkeerssituatie tijdelijk is gewijzigd.
* Om de veiligheid van de zonnewagen en de toeschouwers te garanderen is de Gronausestraat tussen de Singels en de Schoolstraat in Glanerbrug tussen 12.00 en 15.00 uur volledig afgezet.

* De lijnbussen van Connexxion blijven gewoon rijden via de Gronausestraat.

* Hulpdiensten en herkenbare genodigden worden eveneens toegelaten via de verkeersposten.

* Er zijn 5 doorlaatposten waar het verkeer onder begeleiding uitsluitend de route kan oversteken:


1. Noord - Zuid Esmarkerrondweg;

2. Oostweg - Euregioweg

3. Dolphiaweg - Slankweg

4. Heidevlinder- Beringhstraat

5. Zwarteweg - Willem Barendszstraat


* Uiteraard zijn bij begin en eind ook doorlaatposten aanwezig, voornamelijk om de bus en de eventuele hulpvoertuigen toe te kunnen laten op het afgesloten traject.

* Reizigers tussen Glanerbrug en Enschede vice versa worden dringend geadviseerd om te reizen via de Rijksweg en Gronau.
* Bestemmingsverkeer voor de Esmarke en Glanerbrug west kan gebruik maken van de route Keppelerdijk-Schipholtstraat-Tolstraat resp. Schoolstraat. De obstakels in de Keppelerdijk zijn tijdelijk verwijderd.

* Verkeer van en naar Bruggerbosch wordt verwezen via Keppelerdijk, Esmarkelaan en de zuidelijke parallelweg naar de huidige ingang aan de Gronausestraat.*

* Bewoners langs het tracé, die tussen 12.00 en 15.00 uur gebruik willen maken van de auto (of motor) worden dringend verzocht deze voertuigen tijdig buiten het afgesloten traject te plaatsen. (er is geen parkeerverbod)

* Voor parkeren is het MIRO-terrein beschikbaar. De toegang aan de Noord Esmarkerrondweg wordt om 11.00 uur geopend en om 17.00 uur weer gesloten door een medewerker van Ahold.


---