Politie Flevoland

Alcoholcontroles

Almere-Lelystad 28-08-2005 - Het VerkeersTeam heeft afgelopen weekeinde weer op diverse locaties alcoholcontroles gehouden.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd gecontroleerd op de Larserdreef en het Stationsplein in Lelystad. Hier werden 16 automobilisten aangehouden, van wie er bij de ademtest twee beneden de wettelijke limiet bliezen. Tegen de andere bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. Een Pool blies 825 ug/l (1,87 promille). In overleg met de officier van justitie kreeg hij direct een boetevoorstel van 1.500 EUR of invordering van zijn rijbewijs. Hij heeft inmiddels betaald.

In de nacht van zaterdag op zonder werd gecontroleerd op de Tussenring en de Hogering in Almere Buiten. Hier hield het VerkeersTeam 17 automobilisten aan. Twaalf van hen bliezen te veel en kregen een proces-verbaal. Een Australiër blies 390 ug/l (0,88 promille) en mocht meteen 350 EUR betalen.

De bemanning van de videoauto heeft tijdens de controle in de omgeving van de controleplaatsen gesurveilleerd. Zij hielden een automobilist aan, die in strijd met een aan hem opgelegd rijverbod toch was gaan rijden. Bij deze tweede aanhouding blies hij nog 265 ug/l (0,60 promille).

Ook klokte de bemanning van de videoauto op de A-6 een automobilist op 180 km/h, waar 120 is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.