Politie Gelderland-Zuid

Vijf maal rijbewijs ingevorderd

Regionaal 28-08-2005 - (03)

In de regio Gelderland-Zuid heeft de politie zaterdag van vijf bestuurders het rijbewijs ingevorderd.

Een motorsurveillant van het team Verkeershandhaving zag zaterdagmiddag op de A326 ter hoogte van Wijchen twee motorrijders met zeer hoge snelheid rijden. Een trajectmeting leverde een snelheid op van 189 km/u. Ter plaatse is 120 km/u toegestaan. De beide motorrijders konden pas op de A50 ter hoogte van Ravenstein staande worden gehouden. Eén van de motorrijders, een 38-jarige man uit Tilburg, kon direct zijn rijbewijs inleveren. Zijn maatje, een 35-jarige plaatsgenoot, had zijn rijbewijs niet bij zich. Zijn motor werd overgebracht naar het politiebureau. Daar kan hij, tegen inlevering van zijn rijbewijs en tegen betaling van de sleepkosten, zijn motor terug krijgen.

Tijdens een snelheidscontrole zaterdagavond op de Erasmusweg in Culemburg werden twee automobilisten betrapt met een veel te hoge snelheid. Een 26-jarige Tielenaar reed 104 km/u waar slechts 50 km/u is toegestaan. Een 24-jarige Culemborger werd geklokt op 107 km/u. Beiden zijn hun rijbewijs kwijt.

Een 28-jarige inwoner van Beuningen reed zaterdagavond op de Rijlaan in Groesbeek 110 km/u. Hij mocht daar slechts 60 km/u rijden. Dat betekent dat ook hij het voorlopig zonder rijbewijs moet doen.