1e persbericht van zondag 28 augustus 2005

Eindhoven 28-08-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met nepwapen aangehouden

De politie heeft zaterdagavond rond 22.45 uur een man van 23 jaar uit Nuenen aangehouden in de Nebostraat. Hij had daar rond 21.30 uur met een imitatiepistool een rubberen balletje tegen een been van een 11-jarige Eindhovense jongen geschoten. Die liep daardoor een bloeduitstorting op. Het wapen is door de politie in beslag genomen omdat het in Nederland verboden is. De man had het zaterdag op een markt in België gekocht. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Opgepakt voor mishandelen vrouw

De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur een man van 37 jaar uit Eindhoven bij zijn woning in Woensel-Zuid aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 53-jarige buurvrouw in haar huis hebben mishandeld door haar te slaan en te schoppen. Ook heeft hij haar met een mes bedreigd en spullen in de woning van de vrouw vernield. De man was onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Illegale plakker aangehouden

De politie heeft zaterdagavond rond 23.00 uur een man van 36 jaar uit Roosendaal aangehouden op de Ten Hagestraat. Surveillerende agenten zagen dat hij daar posters aan het plakken was op een houten schutting. Omdat dat een illegale plakplaats is, is tegen de man proces verbaal opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden voor woninginbraak

Op Schiphol is zaterdagmiddag een 20-jarige Helmonder aangehouden. De man kwam terug uit het buitenland. Hij wordt ervan verdacht dat hij op zondag 23 januari heeft ingebroken in een woning aan de Abraham Bloemaertstraat. Daarbij werden onder meer een computer, een spelletjescomputer, dvds en een dvd-speler weggehaald. Eerder werden daarvoor al twee Helmondse jongens van 14 en 15 jaar gehoord als verdachten. Half juni is tegen de twee minderjarigen proces verbaal opgemaakt en zijn ze overgedragen aan justitie. De 20-jarige Helmonder is zaterdag in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Rijbewijs ingenomen

De politie heeft zondagochtend het rijbewijs ingenomen van een 32-jarige man uit Helmond. Surveillerende agenten zagen hem rond 3.45 uur op de Europaweg in een auto door het rode verkeerslicht rijden. Vervolgens reed hij met hoge snelheid over de Mierloseweg. Nadat ze de man lieten stoppen, roken de agenten een alcohollucht waarop hij is aangehouden. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna
1,90. De Helmonder heeft ook een proces verbaal gekregen.

Best: Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

De politie heeft zondagochtend een man van 54 jaar uit Best aangehouden op de afrit Best van de snelweg A58 tussen Eindhoven en Tilburg. Hij was daar rond 3.45 uur met zijn auto uit de bocht gevlogen en tegen lantaarnpaal D19 beland. De man raakte niet gewond maar had wel teveel gedronken. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,70. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Valkenswaard: Man opgepakt voor mishandelen vriendin

De politie heeft zondagochtend rond 4.00 uur op de Karel Mollenstraat Zuid een man van 34 jaar uit Leende aangehouden. Hij zou kort daarvoor zijn 33-jarige vriendin uit Valkenswaard in haar woning hebben mishandeld door haar keel dicht te knijpen. Toen de politie arriveerde na een overlastmelding uit de buurt, ging de man er vandoor. Hij kon op de Karel Mollenstraat Zuid worden opgepakt. De Leendenaar is ingesloten voor verder onderzoek.